„Rusijos pareigūnai atlieka tyrimą dėl administracinio teisės pažeidimo. Laukiame, kol bus baigti visi formalumai. Kol kas siekiame, kad už užstatą būtų panaikintas laivo areštas. Mano vertinimu, tai gali užtrukti dar apie savaitę, o gal ir ilgiau. Pasakyti, koks bus užstato dydis, vėlgi yra sudėtinga. Viskas priklausys nuo to, kiek bus įvertintas laivas ir kartu su juo sulaikytas laimikis“, - pranešime spaudai cituojamas bendrovės „Arctic Fishing“ interesams Rusijoje atstovaujantis advokatas Vladimiras Odiagailo.

Laivybos įmonės „Arctic Fishing“ vadovas Giedrius Gruzdys teigė, kad laivo įgula šiuo metu jaučiasi gerai, daliai jų leista palikti laivą ir patekti į Murmanską. 

„Jei bus nuspręsta laivą paleisti už užstatą, „Jūros vilkas“ galės tęsti krabų žvejybą, bet kituose vandenyse. Jei vis dėlto laivas liktų areštuotas, o vertinant situaciją Rusijoje, šio varianto atmesti negalima, įgula visada turės galimybę palikti laivą, nes ekipažui pretenzijos nepareikštos“, - sakė G. Gruzdys.

Teritorija, kurioje laivas vykdė žvejybą ir buvo sulaikytas, yra NEAFC - Šiaurės rytų Atlanto žvejybos komisijos administruojama žvejybos akvatorija, kurios narės yra 8 šalys - Danija, Norvegija, Islandija, ES ir Rusija bei Kanada, Naujoji Zelandija, Sent Kristoferis ir Nevis.

Lietuvos Respublikos institucijos nebuvo informuotos apie šio laivo ir įgulos, kurioje iš 28 narių 3 yra Lietuvos piliečiai, sulaikymą net keturias dienas.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė anksčiau paprašė Europos Komisijos atstovauti areštuoto žvejybos laivo „Jūros vilkas“ interesams didelio visuomenės dėmesio sulaukusioje byloje. 

Rugsėjo 18 dieną tarptautiniuose vandenyse Rusijos Federacijos pasieniečiai sulaikė ir jėga nutempė į Murmansko uostą Lietuvos žvejybinį laivą „Jūros vilkas“, taip pažeisdami Jungtinių Tautų konvenciją dėl jūrų teisės.