„Kol nėra viešumoje nieko skelbiama, tai nieko nekomentuoju. Bus oficialiai paskelbtos žinios, ir tada sužinos visi. Vadovybė praneš - aš nesu įgaliotas kokių nors žinių viešinti“, - trečiadienį BNS sakė R. Baliukovas.

Paklaustas, ar sutiktų tapti energetikos viceministru, o gal net ministru, nes antradienį Lietuvos lenkų rinkimų akcijai pasitraukus iš valdančiosios koalicijos energetikos ministro postas atiteko „darbiečiams“, R. Baliukovas irgi nekomentavo: „Dar per anksti apie kažkokias pozicijas šnekėti“.

Seimo Energetikos komisijos vadovas „darbietis“ Kęstutis Daukšys teigė, kad R. Baliukovas būtų tinkamas eiti viceministro pareigas.

„Man paliko rimto žmogaus įspūdį“, - teigė parlamentaras.

BNS žiniomis, R. Baliukovas yra realiausias kandidatas tapti energetikos viceministru. Jo vienintelio kandidatūra buvo pristatyta „darbiečių“ prezidiumui, tačiau balsavimas neįvyko, nes tada dar nebuvo aiškus Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguoto energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus likimas ir „darbiečiai“ sprendimo priėmimą atidėjo.

R. Baliukovas elektros inžinerijos ir valdymo sistemų bakalauro laipsnį įgijo Kauno technologijos universitete, o vadybos ir verslo administravimo ir energetikos inžinerijos mokėsi Šiaulių universitete.

2003-2010 metais jis dėstė Panevėžio Elektriko verslo mokykloje, dirbo Rytų skirstomuosiuose tinkluose, Panevėžio elektros įrangos projektavimo, montavimo, derinimo įmonėje TETAS, Lietuvos energijos įmonių grupės bendrovėje „Elektros tinklo paslaugos“.

Nuo 2014 metų R. Baliukovas dirba Vilniaus Gedimino technikos universitete.

„Darbiečiai“ turi pasiūlyti kandidatą į energetikos viceministrus vietoj Žydrūnės Juodkienės, kurios pavardė žiniasklaidoje minėta kaip esanti vadinamajame „juodajame sąraše“.

Tarp galimų kandidatų į energetikos viceministrus dar buvo minimas žaliosios energetikos specialistas Martynas Nagevičius, buvęs susisiekimo viceministras, eksparlamentaras „darbietis“ Aidas Gedvilas.