„Tai - vienas iš variantų. Mes vakar apie tai kalbėjome su J. Neverovičiumi - jis gana skeptiškai žiūri, sako, kad nemato savęs politikoje, kad planuoja dirbti Europos struktūrose. Bet tai - vienas iš variantų, manau, kad gana realu. Mes nuolat kalbame, manau, kad viskas bus gerai“, - BNS trečiadienį sakė V. Tomaševskis.

J. Neverovičius energetikos ministro pareigas nustojo eiti nuo antradienio. Jis pareigų neteko, kai prieš premjero valią pakluso V. Tomaševskio reikalavimui viceministre skirti prieštaringai vertinamą Renatą Cytacką.

V. Tomaševskio teigimu, ketvirtadienį partija tarybos posėdyje spręs, kada turėtų atsistatydinti šiuo metu pareigas einantys trys viceministrai. Anot jo, galimi du variantai - arba pareiškimai bus padėti artimiausių metu, arba prasidėjus Seimo rudens sesijai rugsėjo 10 dieną.

Šiuo metu Vyriausybėje dar dirba trys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deleguoti viceministrai - žemės ūkio viceministrė Leokadija Počikovska, susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius ir švietimo viceministrė Edita Tamošiūnaitė.