Greičiausiai sutapimu jie pavadintų ir tai, kad po atostogų N.Numavičiui teks premjerui aiškintis dėl "Vilniaus prekybos" kontroliuojamų Vakarų skirstomųjų tinklų (VST) išmokėtų neapmokestintų laisvų lėšų akcininkams, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

A.Brazauskas prieš išvažiuodamas į Egiptą žadėjo aiškintis, ar nebuvo pažeistas įstatymas, kai pernai VST, sumažinę įstatinį kapitalą, išmokėjo 401,5 mln. litų laisvų lėšų savo akcininkams, tarp kurių yra ir "VP grupės" vadovai.

Savo ruožtu Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, jog “Lietuvos žinių” teiginiai, kad A.Brazauskas į Egiptą skrido vienu lėktuvu su “Vilniaus prekybos grupės” prezidentu Nerijumi Numavičiumi ir kad Premjero atstovai tvirtina tai esant tik sutapimu, yra neteisybė.

"Pirmiausia su niekuo iš Ministro Pirmininko atstovų “Lietuvos žinių” žurnalistai rengdami rašinį nebendravo. O jeigu būtų tai padarę, būtų žinoję, jog Premjeras atostogauti išvyko sekmadienį, tuo tarpu p. N.Numavičius – šeštadienį, todėl tai niekaip negalėjo būti vienas lėktuvas arba tas pats reisas. Kita vertus, pats dienraštis teigia, kad A.Brazauskas poilsiauja Šarm el Šeiche, o “Vilniaus prekybos grupės” prezidentas – Hurgadoje. Geografinių žinių stoka? Ar noras pasirodyti, kad žino daugiau, nei žino visi kiti?", - sakoma Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.