10 metų darbo žemės ūkio sistemoje patirties turinti NMA Tiesioginės paramos departamento patarėja L.Kujalytė BNS teigė sulaukusi siūlymo tapti viceministre ir jau buvo susitikusi su ministre Virginija Baltraitiene.

„Tokį pasiūlymą esu gavusi, bet galutinio sprendimo dar nėra“, - trečiadienį BNS teigė L.Kujalytė.

Ji patvirtino, kad būsimas pareigas jau aptarė su ministre, ir sakė sutiksianti užimti viceministrės postą.

„Pakankamai kompetencijos turiu - turiu žemės ūkio inžinerijos išsilavinimą, turiu praktikos - ne vieną vasarą praleidau ūkiuose užsienyje“, - teigė L.Kujalytė.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė BNS sakė, jog L.Kujelytė yra tinkama kandidatė užimti viceministrės postą.

„Ji dirba Nacionalinėje mokėjimo agentūroje, baigusi žemės ūkio mokslus Žemės ūkio universitete, dabartiniame Aleksandro Stulginskio universitete. Manau, kad ji tinkanti šiam postui“, - BNS tvirtino V.Baltraitienė.

BNS žiniomis, L.Kujalytės kandidatūra į žemės ūkio viceministrus buvo svarstoma ir 2013 metų pavasarį, kai socialdemokratas, buvęs Rokiškio rajono meras Vidmantas Kanopa po poros mėnesių darbo pasitraukė iš pareigų.

Pagal pirminį valdančiųjų susitarimą po Seimo rinkimų 2012 metais, Darbo partija turėjo teisę deleguoti vieną užsienio reikalų viceministrą, tačiau ministras Linas Linkevičius pasipriešino šios partijos pasiūlytam kandidatui. L.Linkevičiui „darbiečio“ nepriėmus į Užsienio reikalų ministeriją, socialdemokratai negalėjo skirti savo žmogus į žemės ūkio viceministrus.

Iki šiol Žemės ūkio ministerijoje dirbo 3 viceministrai - du „darbiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcijos atstovė.