Energetikos ministras J. Neverovičius pasirašė įsakymą, kuriuo iš darbo atleidžiama Energetikos ministerijos viceministrė R. Cytacka jai prašant, pranešė ministerija.

Atsinaujinančių energijos išteklių plėtros ir šilumos ūkio plėtros bei energijos išteklių vartojimo efektyvumo didinimo politikos įgyvendinimo klausimus kuravusi viceministrė R. Cytacka darbą Energetikos ministerijoje pradėjo 2012 m. gruodžio 28 d.

Valstybės tarnybos įstatyme numatyta, kad tokiais atvejais, kai tarnautojai iš pareigų atsistatydina savo noru, išeitinės išmokos jiems nėra mokamos.

DELFI primena, kad dar šeštadienį A.Butkevičius pareiškė, jog R. Cytacka neišliks savo poste, nes jos kompetencija yra žema ir ji nepateisino lūkesčių.

R. Cytacka buvo vienintelė viceministrė, kuri iki praėjusios savaitės penktadienio vakaro savo noru neatsistatydino iš pareigų.

A.Butkevičius ne kartą priekaištavo J. Neverovičiui dėl R. Cytackos elgesio - ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.

Dėl įtartintų viceministrų prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.