Taip penktadienį Prienų rajone prasidėjusiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime (PLJS) jaunimui pareiškė D. Grybauskaitė.

D. Grybauskaitė džiaugėsi, kad mato vis daugiau sugrįžtančių į Lietuvą. „Džiaugiuosi, kad net pati sugebėjau rasti savo komandos vyriausiąją patarėją, kuri nebuvo Lietuvoje 20 metų, bet atvažiuos dirbti į Lietuvą, nes nori dirbti Lietuvai“, – savo kalboje sakė D. Grybauskaitė.

Pasak prezidentės, svarbiausia, ne kur esi – svarbiausia, kad širdyse būtų Lietuva. Taip pat svarbu nepamiršti, kad bet kur gali būti naudingas Lietuvai. Šalies vadovė nekvietė sugrįžti, o visada būti su Lietuva, o jei yra galimybė, tai daryti dirbant čia.

„Iššūkių daugėja, jie ne tik ekonominiai. Ekonominius lyg ir apsitvarkėme, bet matome kitus iššūkius – egzistencinius, karinius, informacinius ir kitus, kurie yra dar pavojingesni, nes nėra tokie atviri. Jie dar pavojingesni, nes nematome, kaip prišliaužia priešiškos jėgos su savo ideologija, kaip mėgina išplauti mūsų supratimą ir mūsų vertybes, kaip mėgina paniekinti mūsų valstybę ir mūsų laisvę“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Jos teigimu, dabartinė Europos aplinka, tai, kas vyksta Ukrainoje, Kaliningrado srityje ir Baltijos jūros regione rodo, kad šie iššūkiai realūs ir labai grėsmingi.

D. Grybauskaitė atkreipė dėmesį į pasikeitusią pasaulio geopolitinę aplinką. Ji darosi įvairesnė ir sunkiau atmušama. „Todėl kiekvieno jūsų, kur bebūtumėte, išlikimas lietuviškos dvasios ir vertybių lauke, Lietuvos gynimas, kur bebūtumėt, Lietuvos laisvės ir nepriklausomybės gynimas išlieka dar aktualesnis negu bet kada anksčiau“, – perspėjo šalies vadovė.

Pasak šalies vadovės, Lietuva privalo padėti atsikelti ir oriai gyventi savo gyventojams, kartu pasiryžusi padėti visoms tautoms, kurios nori būti demokratinėmis ir užtikrinti orų gyvenimą savo žmonėms.

„Jokia agresija Europoje ir mūsų teritorijoje negali pasikartoti. Todėl esame pasiryžę mes, politikai, valstybės vadovai, ginti savo valstybę visomis priemonėmis“, – kviesdama prisidėti pasaulio jaunimą, kalbėjo D. Grybauskaitė.

Jos teigimu, mūsų visų pareiga – tėvynė Lietuva turi išlikti nepriklausoma, laisva, savarankiška, užtikrinanti orų ir garbingą gyvenimą kiekvienam žmogui.