Avarijoje žuvo vienerių metų mergytė ir apie trejų metų berniukas.

Dėl tragiškos vaikų žūties Seimo kanceliarija antradienį Tarptautinių ryšių departamento Vertimų skyriaus vertėjai pareiškė užuojautą.

Seimo kanceliarijoje DELFI patvirtino, kad baisi nelaimė ištiko jų kolegę.

„Ji dirba pas mus. Tai be galo skaudi, žodžiais neišreiškiama nelaimė, deja, taip įvyko“, – sakė kanceliarijos atstovas.

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Vaikų ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė sakė, kad išgyvenęs berniukas iš Intensyvios terapijos perkeltas į vaikų Traumatologijos skyrių ir čia bus gydomas tol, kol pasveiks.

DELFI primena, kad tragedija įvyko ketvirtadienį rytą geležinkelio pervažoje, ties Salininkų-Katiliškių-Avinėlių gatvių sankryža.

Automobiliu „Opel“ važiavę žmonės prieš pat motorvežį įvažiavo į pervažą ir susidūrė su juo. Stipriausias smūgis kliuvo į automobilio šoną, kur sėdėjo trys vaikai.

Jauniausia, vienerių metų mergytė, atvykus pagalbai buvo iškritusi iš automobilio. Iš pradžių ji nerodė gyvybės ženklų, tad manyta, kad ji žuvo, tačiau iš automobilio išlaisvinus jos broliukus ir jau perdavus medikams, mažiausioji pajudino rankytę. Vėliau mergaitės gyvybė užgeso.

Mažylė buvo pasodinta specialioje kėdutėje keleivio vietoje, šalia vairuotojo.

Iš automobilio taip pat buvo išlaisvinti du berniukai: vienas maždaug penkerių, kitas trejų metų. Tačiau pastarojo vaiko gyvybė užgeso praėjusį penktadienį.

Suaugusieji iš automobilio išlipo be ugniagesių pagalbos. Juos medikai taip pat nuvežė į ligoninę.