Antradienį protesto akciją surengę Klaipėdos rajono Vėžaičių gyvenvietės gyventojai išreiškė nepritarimą ketinimams jų kaimynystėje įkurti atliekų priėmimo aikštelę. Nešini plakatais į miestelį atvykusią rajono valdžią pasitiko daugiau nei pusšimtis žmonių

Žmonės baiminasi, kad šiukšlynas skleis nemalonius kvapus ir kels jiems nepatogumų. Be to, manoma, jog tokia atliekų aikštelės kaimynystė sumenkins greta esančios žemės vertę.

Tačiau nepaisant gyventojų pasipriešinimo, atliekų surinkimo aikštelė, į kurią šiukšlės bus vežamos iš viso Klaipėdos rajono, greičiausiai vis dėlto bus įkurta Vėžaičiuose. Tam pritaria ir Klaipėdos rajono savivaldybė.

Atliekų surinkimo aikštelę planuojama įrengti ten pat, kur ir dabar vežamos Vėžaičių seniūnijos gyventojų buitinės atliekos. Tačiau šis sąvartynas įrengtas nelegaliai.

Didesnių ar mažesnių sąvartynų, tarp jų ir nelegalių, šiuo metu Klaipėdos apskrityje yra apie 50. Visi jie bus uždaryti ir pertvarkyti, kai tik ims veikti Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro sąvartynas Dumpiuose.