Tokį sprendimą priėmė antradienį posėdžiavusi TSPMI taryba.

Už R. Vilpišausko kandidatūrą balsavo 15 tarybos narių, o už jo oponentą, Tarptautinių santykių katedros vedėją Tomą Janeliūną - 4 asmenys.

Ramūnas Vilpišauskas
R. Vilpišauskas VU TSPMI direktoriaus pareigas eina nuo 2009 m. Šiame poste jis pakeitė dvi kadencijas iki tol vadovavusį Raimundą Lopatą. Nuo 1992 m. institutui vadovavo profesorius Egidijus Kūris.

Dalyvaudamas instituto direktoriaus rinkimų debatuose pirmadienį R. Vilpišauskas teigė, kad, remiantis jo vizija, institutas neturėtų aktyviai dalyvauti politikoje, tačiau teikė ir teiks mokslinę ekspertizę.

„Aš maniau ir tebemanau, kad institutas turi dalyvauti politikoje per teikiamą ekspertizę, taip pat per formalias struktūras, kaip, pavyzdžiui, Pažangos taryba, kur dalyvauja keletas instituto atstovų. Mano nuomone, per penkerius metus ta situacija pasikeitė, atsirado daugiau politikos analizės ir viešai teikiamų komentarų, grįstų atliktais tyrimais. Tai susiję ir su tuo, kad išaugo mokslinių tyrimų, atliktų institute, skaičius. Tai vienas pagrindinių pasiekimų. Manau, kad tas balansas turi būti išlaikomas ir ateityje“, - sakė R. Vilpišauskas.

Institute R. Vilpišauskas dirba nuo 1996 m. Jo moksliniai interesai apima Europos ekonominę ir politinę integraciją, globalizaciją, regionalizmą, tarptautinę politinę ekonomiją, viešąją politiką.

1997-2004 m. jis buvo Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) asocijuotas ekspertas, keletą metų iki 2004 m. buvo Europos Komiteto prie Vyriausybės konsultantas. Konsultavo Gruzijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Moldovos vyriausybes integracijos į Europos Sąjungą ir vidaus reformų klausimais.

2004-2009 m. mokslininkas dirbo prezidento Valdo Adamkaus patarėju ekonomikos klausimais.