"Klasco" jau įsigijo 50 procentų "Krovinių terminalo" akcijų. Likusios akcijos priklauso bendrai Lietuvos ir JAV įmonei "Klaipėdos nafta". Pastaroji numatyta artimiausiu metu privatizuoti ir yra itin viliojantis kąsnis. "Naftos ir apskritai skysčių perkrovos verslas kur kas pelningesnis nei sausų krovinių perkrova,"- viename interviu dėstė B.Lubys ir nuo kalbų perėjo prie darbų.

"Klaipėdos naftos" darbuotojai neslepia, kad B.Lubio įtaka šioje įmonėje stiprėja sulig kiekviena diena. Valdybos pirmininko kėdėje jau sėdi jo žmogus -- Armantas Gintautas. Neneigia šios situacijos nė "Klaipėdos naftos" generalinis direktorius Donatas Kaubrys.

Bet B.Lubys nusprendė, kad ir to dar maža. Todėl skubiai nusipirko dar ir "Klaipėdos naftos" marketingo direktorių Arnoldą Linkevičių, Krašto apsaugos ministro brolį. Kaip kitaip, jei ne pirkimo aktu, reikėtų vadinti sutartį, kurioje B. Lubys pasižada apmokėti A. Linkevičiaus gyvenimą Palangos poilsio namuose "Vyturys"? Ir 403-čią "liukso" numerį, ir maitinimą, tarptautinius pokalbius, sauną bei kitus malonumus. Vien už apartamentus nuo 2001 06 01 iki 2001 12 31 pagal sutartį B. Lubys turės pakloti 12 840 litų. Maždaug tiek, kiek kainuoja neprasta meilužė.

B.Lubys gerai žino, ką daro. Jeigu norima privatizuoti kokią nors įmonę, siekiama, kad ji kainuotų kuo mažiau. Tai yra, dirbtų kuo prasčiau. O čia A. Linkevičiui lygiųjų nėra. Nuo 1995 01 03 -- 1997 04 29 jis vadovavo dailiosios keramikos AB "Jiesia" ir ji atsidūrė prie bankroto ribos (skolos pasiekė 18 mln. litų). "Jiesios" valdyba A.Linkevičių atstatydino, apkaltinusi jį neūkiškumu ir aplaidumu. Nuo 1998 05 25 iki 1999 07 26 A.Linkevičius dirbo SPAB "Lietuvos energija" generaliniu direktoriumi, tiesiogiai kuravo Baltarusijos skolą Lietuvai ir taip pat nukuravo.

AB "Klaipėdos nafta" marketingo tarnybai A.Linkevičius ėmėsi vadovauti nuo šių metų vasario 12 d. ir jau turi ką raportuoti jį nusipirkusiam šeimininkui B.Lubiui: šios įmonės perkrovos darbų apimtys šiemet sumažėjo. Išgirdęs klausimą, ar nesijaučia nepatogiai, dirbdamas pusiau valstybinėje įmonėje, o gyvendamas privačios įmonės vadovo sąskaita, A.Linkevičius išsisukinėjo: "Kad ta sutartis kaip nors surieta su manim, aš nelabai žinau tokį dalyką. Gal ten ir buvo kažkokie įsiskolinimai, gal ten ir buvo kažkokie sutapimai... O dabar norima prikabinti kažkokį faktą prie kažkokios situacijos. Aš nesakau, kad nepažįstu Lubio - aš daug žmonių pažįstu. Bendrų momentų yra buvę, mes turėjom bendrų svečių, buvo bendri renginiai. Kitaip tariant, bendros veiklos bendrame kontekste. Aš pats klausiau "Vyturio" administracijos, ir man atsakė: "Taip, mes turime sutartį su "Klasco". Gal kažkas pamanė, kad tas kambarys, kuriame aš gyvenu, yra "Klasco"?