Kijeve ketvirtadienį buvo pakankamai ramu. Tiesa, žmonių susibūrimo vietose nesunku pastebėti tvarką sergėjančius pareigūnus.

Įvažiavimus į Kijevą, kaip ir prieš keletą dienų, kontroliuoja patikros postai. Iš miesto išvykstantis transportas nėra tikrinamas.

Kaip ir daugelyje kitų Ukrainos miestų, Kijeve netyla kalbos apie Pergalės dienos renginius ir galimas provokacijas gegužės 9-ąją.

Nors Kijevo valdžia oficialiai atšaukė didžiuosius Pergalės dienos renginius ir primygtinai siūlo masinių susibūrimų neorganizuoti, tikėtina, kad jie vis tiek įvyks. Naujausiomis žiniomis, raginimams neorganizuoti Pergalės dienos renginių paklūsti neketina dvi politinės jėgos – Viktoro Janukovyčiaus išsižadėti mėginanti Regionų partija bei, žinoma, komunistai.

O apskritai Kijeve ramu. Visur verda įprastinis gyvenimas, Ukrainos sostinė skaičiuoja paskutines savaites iki gegužės 25-ąją numatytų rinkimų. o pagrindinės miestelėnų diskusijų temos išlieka tos pačios – Rusija, padėtis rytiniuose regionuose, Vladimiro Putino raginimas separatistams nevykdyti vadinamojo referendumo gegužės 11-ąją. Raginimas, kuriam su Ukrainos pajėgomis kovojančios organizacijos, panašu, paklūsti neketina.

Būtent gegužės 11-oji yra kita diena po gegužės 9-osios, kai šalyje tikimasi naujos neramumų bangos. Ar bent jau taip mano daugelis Kijevo gyventojų.