Darbo partijos frakcijos atstovai užtikrino, kad palaiko V.Adamkaus metiniame pranešime išdėstytas mintis.

Susitikime su prezidentu dalyvavo Darbo partijos frakcijos seniūnė Loreta Graužinienė, jos pavaduotoja Dangutė Mikutienė, o taip pat „darbiečiai“ Antanas Bosas, Jonas Lionginas bei Viktoras Muntianas.

„Prezidentas nudžiugino mus, kad būgštavimai susiję su oligarchiniu valdymu yra nesusiję su Darbo partija ir jos nariais. Mums tai svarbu, nes realizuojant tikslus, reikalingas bendras pasitikėjimas“, - sakė Seimo pirmininko pavaduotojas Viktoras Muntianas.

Jis žurnalistus patikino, kad Darbo partijoje tikrai nėra nei vieno oligarcho, tačiau paklaustas, ar oligarchų valdymo grėsmė reali, V.Muntianas pateikė Vilniaus valdymo pavyzdį bei su šilumos įstatymu susijusias peripetijas, kur, anot jo, grėsmių galima įžvelgti.

Prezidentas taip pat domėjosi, ar Darbo partijai pakaks jėgų įgyvendinti sveikatos reformą, nes ir Sveikatos apsaugos ministerijai, ir parlamentiniam už sveikatą atsakingam komitetui vadovauja būtent šios frakcijos atstovai. Jis taip pat paprašė Darbo partijos frakcijos aktyviau dalyvauti ieškant abiems pusėms priimtinų sprendimų.

Pasak L.Graužinienės, jie patikino prezidentą, kad reformoms yra nusiteikę ryžtingai.

„Patikinome prezidentą, kad politinės valios užteks ne tik medicinos reformai, bet ir visiems koalicijos programoje numatytiems tikslams“, - sakė ji.

V.Adamkus taip pat informavo Darbo partijos frakcijos narius, kad teiks Dokumentų ir archyvų įstatymo pataisas.

„Prezidentas informavo, kad teiks pataisas ir paprašė, kad Seimo nariai įsigilintų ir teiktų paramą“, - sakė prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Prezidentas ne kartą buvo kritikuotas dėl sprendimų, nepasitarus su Seimu. Todėl praėjusią savaitę paskelbė ketinąs daugiau dėmesio skirti susitikimams su Seimo frakcijomis. Praėjusią savaitę V.Adamkus priėmė visų Seimo frakcijų vadovus.