Taip pat buvo kalbėta apie teisines priemones, kuriomis užtikrinamas saugomų asmenų saugumas ir konstatuota, kad įstatymų bazė yra pakankama.

Į Seimą atvyko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Povilas Malakauskas, Vadovybės apsaugos departamento (VAD) vadovas Raimundas Kairys, Valstybės saugumo departamento vadovas (VSD) Arvydas Pocius, Generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis, Vidaus reikalų ministras (VRM) Gintaras Furmanavičius ir Generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

Komitetas išklausė informaciją apie asmenų, kuriems iškilusi grėsmė apsaugos tvarką ir priemones ir sutarė, kad tokių asmenų apsauga yra pakankama. Tačiau komitetą papiktino nelaiku paskelbta informacija.

„Kai kyla grėsmė asmeniui ar pareigūnui, iš pradžių atliekamas tyrimas ir tik tada skleidžiama informacija. Priešingu atveju daroma žala visuomenei ir sukuriamas nesaugios visuomenės įspūdis“, - sakė TTK vadovaujantis Julius Sabatauskas.

Generalinei prokuratūrai ir VRM pavesta atlikti tyrimą dėl informacijos nutekėjimo, kuris jau, pasak parlamentaro, tapo sistemiškas.

Generalinis komisaras žurnalistus patikino, kad policijos departamento priemonės, kurių buvo imtasi penktadienį, nebuvo matomos ir nesusijusios su automobilių tikrinimu Vilniuje. Jis taip pat tvirtina šiuo metu besijaučiantis saugus.

Paklaustas apie kilusio triukšmo pagrįstumą, jis patikino, kad buvo gauta informacija iš Kauno ir ją reikėjo patikrinti.

G.Jasaičio teigimu, ikiteisminis tyrimas dėl galimų grėsmių Vytautui Grigaravičiui ar Alvydui Sadeckui nebus pradėtas.

„Žiniasklaidoje paskelbiama informacija apie įvykius dar nėra pagrindas ikiteisminiam tyrimui“, - sakė jis.

DELFI primena, kad Lietuvos specialiosios tarnybos penktadienį gavo duomenų apie galimą grėsmę policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkui Alvydui Sadeckui. Specialiosios tarnybos ėmėsi prevencinių priemonių, tačiau vėliau paaiškėjo, kad operatyvinė informacija apie galimą pasikėsinimą nepasitvirtino.