Kaip rašo grokiskis.lt., antradienį iš ryto į savivaldybę atvykę pareigūnai pirmiausia užsuko į administracijos direktoriaus Aloyzo Jočio kabinetą, o po to nuėjo į ketvirtąjį aukštą. Jie tikrino kai kuriuos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus specialistų kabinetus.

Atlikę kratą R. Godeliausko namuose, STT pareigūnai į rajono policijos komisariatą atvežė keletą ginklų. Komisariato viršininkas Eugenijus Šopis sakė, jog ginklai įsigyti legaliai, tačiau jie buvo laikomi pažeidžiant taisykles, todėl atgabenti į komisariatą.

Medžioklei ginklus įsigijęs R. Godeliauskas patikino, jog dieną prieš STT kratą jis išėmė šautuvus iš seifo. Jį ruošėsi remontuoti, todėl iš gyvenamo namo nunešė į garažą. Ginklus žadėjo nuvežti į rajono policijos komisariato saugyklą, tačiau to padaryti nespėjo.

Daugiau nei 10 metų savivaldybėje teisininku dirbęs R. Godeliauskas sakė, jog į jį kreipėsi pilietis teisinės pagalbos. „Patariau žmogui, kaip būtų galima išspręsti jo problemą, tačiau kažkas buvo padaryta ne taip, kaip pasiūliau. Greičiausiai todėl šiuo atveju ir susidomėjo teisėsaugos institucijos. Aš šioje byloje esu tarpininkas. Jei būsiu pripažintas kaltu, esu pasiryžęs prisiimti atsakomybę“, - teigė R. Godeliauskas. Kokiam piliečiui teikė konsultacijas, kokiu klausimu, jis neatskleidė, tikindamas, jog tai ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Anot R. Godeliausko, nenorėdamas trukdyti ikiteisminiam tyrimui, jis nutarė atsistatydinti iš pareigų. Balandžio 15-oji paskutinė jo darbo diena rajono savivaldybėje.

Darbas UAB „Rokvesta“ jam žinomas, nes šioje bendrovėje derino teisininko darbą su pareigomis savivaldybėje. R. Godeliauskas sakė, jog STT krata padėjo priimti ilgai brandintą sprendimą keisti darbą. „Žmonės valstybės tarnautoją labai dažnai kaltina biurokratišku darbu, nenoru spręsti problemas, o kai kuriose situacijose padėti sunku, nes valdininkas yra įpraustas į griežtus rėmus“, - tikino R. Godeliauskas. Savivaldybės teisininkas pridūrė, jog jį labai slėgė viešumas.

R. Godeliauskas sustabdė narystę partijos „Tvarka ir teisingumas“ Rokiškio skyriuje.

Savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Jočys „Gimtajam Rokiškiui“ sakė, jog iš ryto STT pareigūnai jam pranešė ketinantys atlikti kratą Statybos ir infrastruktūros plėtros bei Architektūros ir paveldosaugos skyrių specialistų kabinetuose.

„Daugiau tarnyba jokios informacijos mums nepateikė“, - tikino administracijos vadovas.

Anot pašnekovo, susidariusi situacija buvo aptarta su mero pavaduotoju Egidijumi Vilimu, administracijos direktoriaus pavaduotoju Rimantu Velykiu, tačiau ir jie nieko konkretesnio nežino.

„Tikiu savivaldybės specialistais, viliuosi, kad jie nenusižengė įstatymams“, - sakė A. Jočys.