Šančių gyventojai vos išgirdus šiuos planus ėmėsi rinkti prieštaraujančiųjų parašus žmonių. Kauno vadovai ramina, kad žmonių nerimui pagrindo nėra – tiesiog yra pateikiama per mažai informacijos.

Iš tiesų informacijos kol kas nėra daug. Aišku tiek, kad „Pusiaukelės“ namai greičiausiai bus įkurti Drobės gatvėje. Šiuo metu čia veikia „Tėvo namai“. Ši krikščioniška įstaiga priima laisvės atėmimo bausmes atlikusius kalinius ir padeda jiems integruotis į visuomenę.

Panašiai bus ir „Pusiaukelės“ namuose. Tik čia gyvens ne buvę, o dar esami kaliniai. Planuojama, kad šioje įstaigoje jie praleis paskutinius bausmės mėnesius.

Skaičiuojama, kad vienu metu namuose gyvens apie 20 kalinių.

„Tikrai nėra ko bijoti. Informacijos kol kas nedaug, tačiau jau netrukus jos pateiksime daugiau“, - DELFI teigė Kauno vicemeras Vasilijus Popovas. Planuojama, kad jau trečiadienį Kaune lankysis Teisingumo ministerijos atstovai, kurie turėtų pateikti daugiau informacijos.

V. Popovas sako, kad iki šiol nėra užfiksuotas nė vienas incidentas, į kurį įsiveltų „Tėvo namų“ gyventojas, todėl esą nereikia baimintis ir dėl naujos įstaigos kūrimo. Teigiama, kad apie 48 procentai krikščioniškojo labdaros fondo „Tėvo namai“ globotinių susirado darbą, gyvenamąjį būstą ir pradėjo naują gyvenimo būdą.

Tačiau gyventojų, atrodo, tokie argumentai neįtikina – jau pradėti rinkti prieštaraujančių parašai. Šios žinios pasiekė ir Šančių seniūnija.

Kol kas nėra aišku, kiek kainuos patalpų rekonstrukcija ir pritaikymas kalinių poreikiams. Lėšų renovacijai skirs Norvegijos fondai.