Kauno apygardos teismas nusprendė R. Skirtuną nubausti 130 tūkst. Lt bauda. Tuo tarpu subendrinus bausmes už kitus nusikaltimus, L. Jurgelevičius už grotų praleis 4 m. 3 mėn.

Pripažino paėmęs pinigus

Kaltinamajame akte nurodoma, kad teisėjas, pasinaudodamas savo pažintimi su buvusiu Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku, iš advokato Vitoldo Petravičiaus, atstovavusio L. Jurgelevičiaus interesus baudžiamojoje byloje, priėmė 2 tūkst. litų kyšį už pažadą paveikti buvusį Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininką.

Už šį pažadą į teisėjų kolegiją, turėjusią nagrinėti L. Jurgelevičiaus baudžiamąją bylą apeliacine tvarka, turėjo būti paskirtas būtent teisėjas R. Skirtunas. Teigiama, kad tęsdamas savo veiką, teisėjas iš advokato priėmė 30 tūkst. litų kyšį už palankių proceso sprendimų priėmimą baudžiamojoje byloje.

V. Petravičius jau anksčiau buvo pripažintas kaltu ir nuteistas 225 MGL (29 250 litų) dydžio bauda.

Siūlė sodinti už grotų

Teisėjui už padarytas nusikalstamas veikas, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 225 straipsnio 2 dalį ir 226 straipsnio 2 dalį, numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 7 metų.

Prokuroras R. Skirtuną siūlė bausti 3 metų ir 1 mėnesio laisvės atėmimo bausme, tačiau teismas apsiribojo pinigine bauda.

R. Skirtuno advokatas baigiamojoje kalboje teigė, jog nekyla abejonių, kad jo ginamasis priėmė kyšį. Tačiau advokatas nesutiko, kad R. Skirtunas bandė paveikti teismą. Be to pažymėta, kad R. Skirtuno vadovaujama teisėjų kolegija nepriėmė jokio procesinio sprendimo nagrinėjant L. Jurgelevičiaus apeliaciją.

Tuo tarpu palankių teismo sprendimų siekusiam L. Jurgelevičiui už nusikaltimus pagal Baudžiamojo kodekso 226 straipsnio 1 dalį ir 227 straipsnio 2 dalį – laisvės atėmimas iki 5 metų.

Tiek R. Skirtuno, tiek L. Jurgelevičiaus advokatai prašė jų ginamiesiems skirti bausmes, nesusijusias su laisvės atėmimu.