"Tas pagalbos prašymas yra dar vykdomas JAV ir kol kas mes atsakymo šiuo klausimu iš kolegų Amerikoje nesame gavę", - pirmadienį žurnalistų pasiteiravus, ar N. Venckienė pasiprašė politinio prieglobsčio JAV, sakė generalinis prokuroras Darius Valys.

Klausiamas, apie tai ar žinoma tiksli N. Venckienės buvimo vieta, D. Valys sakė, kad kaip yra ne kartą sakyta, gauta duomenų apie galimą buvimo vietą JAV.

"Ir būtent teisinės pagalbos prašymas ir suformuluotas taip, kad prašome kolegų Amerikoje patikrinti šiuos duomenis ir būsime informuoti", - teigė jis.

Nuo platesnių komentarų dėl partijos "Drąsos kelias" lyderės susilaikė ir JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah McCarthy.

"Su Lietuva mes turime labai gerus santykius šiuose reikaluose, tačiau tokių dalykų nekomentuojame. Šiuo metu vyksta procesas ir negalime komentuoti bylos", - teigė diplomatė.

Anksčiau D. Valys buvo pareiškęs, kad siekti N.Venckienės ekstradicijos būtų neadekvatu, nes ji įtariama padarius nesunkius nusikaltimus.

Partijos "Drąsos kelias" lyderė N. Venckienė Seime nesirodo jau beveik metus. Manoma, kad ji su nepilnamečiu sūnumi yra JAV, Čikagoje. Prokurorai, bendraudami su kolegomis iš Amerikos, tiria tikslią jos buvimo vietą ir žada įteikti prašymą atvykti į apklausą.

Gegužės 9 dieną buvo pradėta N. Venckienės paieška.

Parlamentarei pareikšti įtarimai pagal šešias nusikalstamas veikas.