Studentas prašė, kad tokia suma jam būtų mokama už laikotarpį nuo praėjusių metų lapkričio 26-osios iki šių metų birželio pabaigos, kai baigs studijas.

Tačiau teismui buvo pateikta įrodymų, kad ieškovas ne tik gauna mėnesinę 95 litų stipendiją, bet atlikdamas gamybinę praktiką kas mėnesį gauna atlyginimą nuo 90 iki 200 litų.

Be to, Vaikų teisių apsaugos tarnybos atstovė informavo, kad S.Pancerovas, mirus žmonai, vienas augina 9 metų sūnų Aleksandrą. Vaikų teisių gynėjos nuomone, teismas, patenkindamas vyresniojo sūnaus ieškinį, pažeistų Pancerovo jauniausiojo interesus. Netikras Jurijaus brolis ir tėvas gauna našlių bei našlaičio pensiją, siekiančią 100 litų.

S.Pancerovas pateikė teismui dokumentus, kad uždirbdavo tik minimalų atlyginimą, o kovo pradžioje buvo atleistas iš darbo ir išvyko uždarbiauti į užsienį. Kol tėvas išvykęs, mažuoju Aleksandru rūpinasi S.Pancerovo gyvenimo draugė, ji taip pat nedirba.

Ieškovo advokatas Henrikas Mackevičius bandė įtikinti teismą, kad jo ginamasis, mokydamasis dieniniame mokyklos skyriuje, neturi galimybių papildomai užsidirbti pragyvenimui, normaliai maitintis ir apsirengti, be to, gyvendamas su motina privalo mokėti už komunalines paslaugas.

Kita vertus, advokatas neneigė, kad motina Jurijų išlaiko geranoriškai. Pastaruoju metu uostamiestyje daugėja bylų, kuriose besimokantys pilnamečiai siekia iš tėvų prisiteisti alimentus studijoms.

Advokatų teigimu, galimybė tokiems asmenims prisiteisti pinigų atsirado, kai prieš pusmetį įsigaliojo Civilinio kodekso pataisos. Ten numatyta, kad tėvai privalo išlaikyti vaikus, kol jiems sukaks 24 metai (anksčiau buvo 18), jei jie mokosi dieniniame skyriuje, nedirba, gauna mažą stipendiją ar moka už mokslą.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"