Kaip sakė Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė, buvusių KGB bendradarbių problema Lietuvoje neišspręsta iki galo, ir ji tebeegzistuoja.

"Turime kuo greičiau išspręsti šią problemą ir padėti tašką. Pagrindinis sprendimo kelias yra viešumas. Manau, kad badaujantys Seimo nariai teisingai išryškino problemą, o dabar eilė Lietuvos Respublikos Seimui valstybiškai išspręsti šią problemą", - sakė B. Valionytė.

Kalbėdama apie galimus sprendimo kelius, B. Valionytė teigė, kad jie turėtų būti pagrįsti valstybės etiketo, moralės ir garbės principais. "Nieko nedarymas ir nuolatinis šios temos eskalavimas yra tiesiog žalingas Lietuvos valstybei. Ir tai privalo suvokti kiekvienas politikas", - pažymėjo B. Valionytė.

Signatarų klubo duomenimis, kreipimąsi į Lietuvos visuomenę ir badaujančius politikus pasirašė 21 Kovo 11-osios Akto signataras, tarp kurių Romualdas Ozolas, Rolandas Paulauskas, Jonas Liaučius, Antanas Karoblis, Juozas Dringelis, Romualda Hofertienė, Vidmantas Povilionis, Algimantas Sėjūnas, Eimuntas Grakauskas, Algirdas Endriukaitis ir kiti.

Nepriklausomybės Akto signataras Vytenis Andriukaitis pateiktoje atskiroje nuomonėje išdėstė savo požiūrį į buvusių kagėbistų problemą. Jis taip pat pareiškė nepritariantis bado akcijai, laikydamas ją kraštutine priemone.

P. Gražulis bado akciją Seime pradėjo kovo 22 dieną, po savaitės prie jo prisijungė E. Klumbys. Jie jau ne kartą buvo raginami nutraukti bado akciją.