Iš premjero A.Brazausko lūpų dešiniųjų partijų bendradarbiavimo taryba norėjo sužinoti tikrąją Vyriausybės poziciją dėl bendrovės "Mažeikių nafta" ir tai, kodėl stringa sutarties tarp šią bendrovę valdančios "Williams" bei Rusijos naftos bendrovės "Jukos" pasirašymas.

Po to, kai prisiekė, A.Brazauskas dar nė karto nebuvo susitikęs nė su viena opozicine frakcija. Premjeras susitikinėja tik su socialdemokratais ir socialliberalais.

G.Steponavičius tvirtino, jog tokia Vyriausybės vadovo laikysena griauna parlamentarizmo tradicijas ir kenkia normaliems įstatymų leidžiamosios ir vykdomosios valdžių santykiams: "Premjeras turėtų bent demonstruoti ketinimus girdėti ir kritiką".

Vyriausybės sekretoriato vadovas Antanas Valys "Lietuvos rytui" pripažino, jog praėjusios savaitės pabaigoje buvo gautas dešiniųjų bendradarbiavimo tarybos prašymas susitikti su premjeru.

A.Valys aiškino, jog premjero darbotvarkė jau buvo sudaryta visai savaitei: "Premjeras negali dalyvauti tada, kai Seimas pageidauja".

Opozicijai buvo pasiūlyta susitikti su premjero patarėjais Pauliumi Vilemu arba Sauliumi Spėčiumi.

Be to, A.Valys tvirtino, jog kažkada dešinioji opozicija jau yra atsisakiusi susitikimo su premjeru: "Kai mes pasiūlėme susitikimo laiką, dešiniųjų atstovai pareiškė, jog neturi laiko. Tai vyksta jau ne pirmą kartą".

Tačiau Vyriausybės sekretoriato vadovas nenurodė, kada tai atsitiko.