Apie tai trečiadienį pranešė frakcijos narė Nijole Jagelavičienė. Ji su būriu bendraminčių, tarp jų – dar vienu „darbiečiu“ Kęstučiu Galdiku, steigia naują frakciją.

„Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai Olga Gorškova, Nijolė Jagelavičienė, Viktor Balakin, Kęstutis Galdikas įkūrė naują frakciją – Nepriklausomą frakciją. Jai vadovaus Nijolė Jagelavičienė, frakcijos seniūno pavaduotoju išrinktas Viktor Balakin“, - pranešė „darbietė“.

N. Jagelavičienė DELFI patvirtino palikusi Darbo partijos frakciją kartu su K. Galdiku. Vis dėlto tokio savo sprendimo priežasčių detalizuoti ji nepanoro.

„Taip, mes išėjome vakar (iš Darbo partijos frakcijos – DELFI). Žinokite, visiškai nekomentuosiu“, - sakė N. Jagelavičienė.

Paklausta, ar gavo pasiūlymų dėtis prie opozicijos ar netgi klibinti Vilniaus mero Artūro Zuoko kėdę, pašnekovė pareiškė su naująja savo frakcija pasiliekanti prie valdančiųjų.

„Šiai dienai Vilniaus tarybai ir valdžiai reikia stabilumo. Aš esu valdančiojoje daugumoje“, - teigė N. Jagelavičienė.

Vis dėlto ji patvirtino palikusi ne tik Darbo partijos frakciją, bet ir pačią partiją.

„Išėjau iš Darbo partijos ir išėjau iš Darbo partijos frakcijos. Ponas Galdikas taip pat“, - sakė buvusi „darbietė“.

Jonas Pinskus ir Petras Nausėda
Vilniaus „darbiečių“ lyderis, sostinės vicemeras Jonas Pinskus DELFI teigė, esą jam N. Jagelavičienės ir K. Galdiko pasitraukimas buvo netikėtas. Esą abu bendražygiai tiesiog parašė pareiškimus.

„Man minėjo padėjėja būstinėje, kad tokie pareiškimai gauti. Bet tiktai pareiškimai“, - stebėjosi J. Pinskus.

Paklaustas, dėl ko galėjo pasitraukti N. Jagelavičienė, vicemeras teigė jau senokai jutęs jos nepasitenkinimo ženklus. Tačiau kas pastūmėjo politikę palikti „darbiečių“ gretas, esą taip ir lieka neaišku.

„Jinai apie nepasitenkinimą, kad kažkas jos nesupranta, kokius metus laiko jau reiškia. Nesuprantu, kodėl būtent vakar jinai parašė tą prašymą“, - sakė J. Pinskus.

Vilniaus miesto savivaldybėje iki šiol veikė šešios frakcijos, jokiai frakcijai nepriklausė keturi tarybos nariai: V. Balakinas, O. Gorškova, Daina Urbanavičienė ir Rūta Vanagaitė.

V. Balakinas ir O. Gorškova į Vilniaus tarybą išrinkti pagal jungtinį Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso sąrašą, tačiau tuoj po rinkimų šie du politkai nuo bendro bloko atskilo. Vis dėlto O. Gorškova jau 2012 m. Seimo rinkimuose kandidatavo mero A. Zuoko pašonėje – kaip partijos „Taip“ kandidatė.