Savo skundą Aukštesniajam administraciniam teismui Seimo narys teigia grindžiąs Konstitucijos, Pilietinių ir politinių teisių pakto bei Rinkimų įstatymo pažeidimais.

VRK sprendimą neregistruoti jo kandidatu į Seimo narius A. Butkevičius vadina "politiškai angažuotu".

Pasak Seimo nario, Konstitucijoje yra numatyta, kad be Seimo sutikimo negali būti suvaržoma Seimo nario laisvė, bet tai, jo teigimu, yra daroma neregistruojant jo kandidatu.

"Jei ponai nori su manimi ginčytis, jie gali su manimi ginčytis Konstituciniame Teisme, o ne kažkokia juokdarių kompanija, vadinanti save Vyriausiajai rinkimų komisija, kvestionuoti Seimo sprendimą palikti mane Seimo nariu", BNS korespondentui teigė A. Butkevičius.

A. Butkevičius parlamento rinkimuose norėjo dalyvauti kaip nepriklausomas kandidatas . Savo kandidatūrą jis buvo iškėlęs Širvintų-Vilniaus vienmandatėje apygardoje.

VRK rugsėjo 6 dieną nusprendė teisto A. Butkevičiaus neregistruoti kandidatu į Seimą. Toks sprendimas buvo priimtas remiantis Vilniaus apygardos teismo pažyma, kurioje konstatuojama, jog 1998 metais A. Butkevičius buvo pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo sukčiauti stambiu mastu ir nuteistas kalėti pusšeštų metų. Šį pavasarį A. Butkevičius lygtinai buvo atleistas nuo bausmės, iki bausmės laiko pabaigos likus daugiau nei vieneriems metams.

Teismo pažymoje teigiama, jog nuteistasis nuo atliktos bausmės yra atleistas ne galutinai, todėl iki to laiko, kol pasibaigs bausmės laikas, jis negali būti laikomas atlikusiu bausmę.

Pagal Konstituciją ir Seimo rinkimų įstatymą, Seimo nariais negali būti renkami asmenys, nebaigę atlikti bausmės pagal teismo paskirtą nuosprendį.