Laiške liberaldemokratai atkreipia dėmesį į Seimo narių Egidijaus Klumbio ir Petro Gražulio bado akciją, kuria jie "protestuoja prieš dvigubus standartus ir vertybių niekinimą".

Liberaldemokratai prašo būti priimami ateinantį pirmadienį arba kitu prezidentui patogiu laiku. Liberaldemokratų frakcijos nariai rašo norį aptarti susidariusią situaciją ir "bendromis pastangomis ieškoti išeities".

"Jei tai nėra balandžio 1-osios pokštas, prezidentas apsvarstys šį pasiūlymą", - komentuodamas liberaldemokratų kreipimąsi Eltai penktadienį sakė prezidento patarėjas Darius Gudelis.

Liberalų demokratų frakcija aktyviausiai priešinosi prezidento siūlytai ir Seimo iš antro karto patvirtintai teisininkės Tomos Birmontienės kandidatūrai į Konstitucinio Teismo teisėjos pareigas. Badaujančiu pasiskelbęs parlamentaras P. Gražulis ketvirtadienį Seime svarstant T. Birmontienės kandidatūrą žėrė daugiau priekaištų ne pačiai kandidatei, o Prezidentui V. Adamkui, neva T. Birmontienės pakartotiniu teikimu pamynusiam moralines vertybes.

Seimo nariai P. Gražulis ir E. Klumbys jau antrą savaitę tęsia bado akciją, reikalaudami rezerve buvusių Valstybės saugumo departamento vadovo Arvydo Pociaus ir užsienio reikalų ministro Antano Valionio atsistatydinimo.