"Mes kategoriškai nesutinkame su Jūsų pasiūlymais, kurie blogina moters padėtį darbo rinkoje ir mažina socialinę apsaugą pagal šiuo metu galiojančius įstatymus", - rašoma atvirame laiške Lietuvos pramonininkų konfederacijai, kurį pasirašė Seimo Moterų parlamentinės grupės pirmininkė Birutė Vėsaitė ir LPSK Moterų centro pirmininkė Irena Petraitienė.

B. Vėsaitę ir I. Petraitienę nustebino pramonininkų pateikti pasiūlymai keisti Darbo kodekso 132 straipsnyje nustatytą nėščios moters atleidimo iš darbo pagal darbo sutartį tvarką. Šiuo pakeitimu darbdaviui siūloma suteikti daugiau galimybių atleisti nėščią moterį iš darbo, pavyzdžiui, kai ji nerūpestingai atlieka pareigas ar kitaip pažeidžia darbo drausmę.

Gindama nėščiųjų interesus B. Vėsaitė atkreipia dėmesį, jog Lietuvoje pastaruoju metu nenustatyta atvejų, kad nėščios moterys pažeistų darbo drausmę ar nerūpestingai atliktų savo pareigas darbo vietoje.

Seimo Moterų parlamentinė grupė pažymi, kad demografinė situacija Lietuvoje nuolat blogėja: Statistikos departamento duomenimis, 1990 m. Lietuvoje gimė 56868 kūdikiai, 1995 m. - 41195, 2000 m. - 34149, o 2004 m.- 30570.