Apie tokį sprendimą DELFI informavo tyrimą kuravęs Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Edgaras Baltrimavičius.

„Ikiteisminis tyrimas nutrauktas. Sprendimas buvo priimtas 2013 m. gruodžio 19 d.“, - sakė E. Baltrimavičius.

Prokuroro žodžiais, tyrimas nutrauktas „nesant padarytai veikai, turinčiai nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“.

Tai ne pirmas kartas, kai prokurorai priima sprendimą nebetirti Boreikų turto kilmės. Ankstesnį kartą tyrimas dėl Boreikų galimai neteisėto praturtėjimo taip pat nutrauktas prieš šventes. Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Ričardas Gailevičius tyrimą nutraukti nusprendė 2012 m. gruodžio 31 d., Naujųjų metų išvakarėse.

Vis dėlto pernai Generalinė prokuratūra nutarė, kad tyrimas turi būti atnaujintas. Tyrimas dėl Boreikų galimai neteisėto praturtėjimo atnaujintas po DELFI publikacijos apie buvusio FNTT vadovo ir jo sutuoktinės sąsajas su Ūkio banku. Dėl šios publikacijos V. Boreikienė DELFI apskundė Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai bei Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai. Abi institucijos politikės skundus atmetė ir konstatavo, kad DELFI jokių nusižengimų profesinei etikai nepadarė.

2012 m. kandidatuodama į Seimą, socialdemokratė V. Boreikienė deklaravo turinti turto už beveik 3,43 mln. Lt. Ketveriais metais anksčiau, kandidatuodama 2008 m. rinkimuose, politikė deklaravo turto už perpus kuklesnę sumą – beveik 1,7 mln. Lt. R. Boreikos turto deklaracijoje už 2007 metus nurodyta suma – 565,14 tūkst. Lt.