“Jūsų sprendimas siūlyti Konstitucinio teismo teisėja asmenį, jau tautos atgimimo laikotarpiu išdrįsusį atvirai tyčiotis iš prieškarinės Lietuvos Respublikos ir jos gynėjų, vertintinas kaip sąmoningas arba nesąmoningas paniekos pokarinei Tautos rezistencijai ir okupantų vykdytų šalies patriotų žudynių aukoms aktas, - sakoma kreipimesi.

“Sutinkame su Jūsų viešai išsakytu požiūriu, kad okupacijos laikotarpiu buvo parašyta daug tariamai „mokslinių” darbų, juodinančių prieškarinę Lietuvos Respubliką, pačius mūsų laisvės ir nepriklausomybės idealus. Nėra abejonės, kad p. T. Birmontienės disertacija niekuo neišsiskiria tokių darbų fone ir nėra jokia išimtis. Tačiau išsakant tokius teiginius ir vertinimus pasakoma tik dalis tiesos. Turime priminti, kad okupacijos laikotarpiu Lietuvoje gyveno ir dirbo šimtai tūkstančių ne mažiau protingų ir kvalifikuotų žmonių, kurie nepanoro siekti karjeros savo Tėvynės ir jos istorijos niekinimo kaina. Jūsų sprendimas neabejotinai įžeidžia šiuos dorus ir tvirtus, savo moralinių principų net ir sunkiausiomis sąlygomis neišsižadėjusius žmones”, - tvirtina judėjimo nariai, kurie abejoja, ar iš tiesų šalyje nebeįmanoma rasti saujelės neabejotinos moralinės ir politinės reputacijos asmenų, galinčių užimti bent jau atsakingiausias valstybines pareigas.

"Kitas pasirinkimas" paragino V.Adamkų atšaukti savo pasirašytą dekretą, kuriuo Respublikos Seimui teikiamas T. Birmontienės kandidatūra Konstitucinio teismo teisėjos pareigoms užimti.

Prieš metus susikūrusio visuomeninio judėjimo „Kitas pasirinkimas“, kuriame dalyvauja Lietuvos intelektualai, mokslininkai ir žymūs visuomenės veikėjai, tikslas – kurti pilietinę visuomenę, suvienyti bendraminčius, siekiančius aktyviai kurti demokratinę Lietuvos valstybę.