Taip skelbia naujienų agentūra „Interfax-Zapad“.

„Baltarusijos karinis teismas 2013 metų gruodžio 30 dieną paskelbė nuosprendį Baltarusijos piliečiams A. Fenzeliau ir E. Kočiurai dėl šalyje vykdyto šnipinėjimo Lietuvos naudai. Už įvykdytą nusikaltimą, remiantis Baltarusijos baudžiamojo kodekso 356 straipsnio 1 dalimi (tėvynės išdavimas), jiems skirta atitinkamai 10 ir 8 metai laisvės atėmimo“, - per interviu agentūrai „Interfax-Zapad“ pareiškė Baltarusijos KGB atstovas spaudai Arturas Strechas.

„Nacionalinio saugumo komiteto veiksmai, tiriant nusikaltimą, leido surinkti nenuginčijamų nusikalstamos veiklos įrodymų“, - konstatavo Baltarusijos KGB atstovas spaudai.

Kaip jau anksčiau skelbė „Interfax-Zapad“, remdamasis Baltarusijos KGB suteikta medžiaga, minėtieji Baltarusijos piliečiai buvo sulaikyti 2012 metų kovą.

A.Fenzeliau – buvęs kariuomenės pareigūnas, kuris, netekęs darbo Baltarusijos ginkluotose pajėgose, 2002 metais išvyko gyventi į Lietuvą.

Kaip teigia Baltarusijos KGB, „Lietuvos karinė žvalgyba jam skyrė užduotį Baltarusijos teritorijoje įsteigti agentūros tinklą, kuris stebėtų šalies ginkluotųjų pajėgų veiksmus. Jam, kaip Lietuvos specialiųjų tarnybų darbuotojui, Baltarusijos teritorijoje buvo suteiktos finansinės galimybės vystyti komercinį projektą“.

Kaip teigiama pranešime, Baltarusijos pareigūnai, vykdydami tyrimą, konfiskavo elektroninius prietaisus, kitą įrangą ir medžiagą, atskleidusią šnipinėjimo veiklą, skirtą išgauti slaptos informacijos karinėje sferoje, taip pat informaciją, susijusią su bendra Rusijos ir Baltarusijos saugumo sistema.

Surinkti dokumentai taip pat esą įrodė agentūros vykdytos operatyvinės informacijos, skirtos perduoti užsieniui, rinkimo faktus.

Kaip esą nustatė specialistai, „Lietuvos specialiosioms tarnyboms surinkta ir perdavimui parengta medžiaga buvo susijusi su valstybinėmis Baltarusijos respublikos paslaptimis“.