Dienraštis "Lietuvos rytas" pirmadienį pranešė, kad šeštadienį Kaune vyko Lietuvos krikščionių demokratų konferencija, kurios metu prie LKD pareiškė prisijungianti LPKP. Jos nariai įkūrė politinių kalinių, partizanų ir tremtinių sekciją.

Šio vienijimosi iniciatorė Angelė Ragaišienė pareiškė, kad partijų susijungimui rugsėjo 17 dieną pritarė LPKP partijos valdyba ir taryba. LKD valdybos pirmininko, Seimo nario Petro Gražulio žiniomis, partijos gretas jau papildė apie 200 politinių kalinių.

Lietuvos politinių kalinių partijos tarybos pirmininkas Z.Medineckas pareiškė, kad dėl susijungimo nebuvo jokių derybų. Jis tvirtino, kad A.Ragaišienė už destruktyvią veiklą iš partijos pašalinta dar 1999 metais ir neturi teisės priimti jokių sprendimų.

Per ketverius metus iš LPKP gretų pašalinti 7 žmonės. Pasak Z.Medinecko, ši grupelė turi dar pora dešimčių rėmėjų. Buvę bendraminčiai įsivėlė į teisminius ginčus, kurie tęsiasi lig šiol.

LPKP, vienijanti apie 800 narių, įkurta 1994-ųjų pabaigoje, kai grupė žmonių atskilo nuo Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos.

A.Ragaišienė pripažino, kad formaliai LPKP gali išlikti, tačiau ji mano, kad čia liks tik Z.Medineckas ir dar keli jam ištikimi žmonės. Visi kiti partijos nariai pereis į LKD. Konferencijoje kalbėjęs Benediktas Girdauskas pranešė, kad su Lietuvos krikščionimis demokratais ketina jungtis ir tautininkai.

Tuo tarpu Lietuvių tautininkų sąjungos pirmininkas Gediminas Sakalnikas "Lietuvos rytui" pareiškė, kad apie susijungimą su LKD nebuvo net kalbos, o buvęs sąjungos vicepirmininkas B.Girdauskas šiuo metu jai net nepriklauso. Lietuvos dešiniųjų sąjungos atstovas Antanas Terleckas tvirtino, kad ši sąjunga taip pat laukia LKD kvietimo jungtis.