Iš laikraščio "Amerikos lietuvis" priedo "Rytų pakrantėje" žurnalistės išgirdęs mandagų pagyrimą, jog "Kėdainių konservų fabriko produkcija jau baigia užkariauti Ameriką", V.Uspaskichas tai priėmė už gryną pinigą ir iškart atskleidė paslaptį, kodėl taip yra.

"Juk tai mano tebevadovaujama įmonė. Juk tai mūsų lietuviškas verslas, gaminame puikius produktus, kuriuos žmonės mėgsta visur - net ir Amerikoje", - pamalonintas ministras neslėpė, kokias dar pareigas jis eina Lietuvoje.

Antrąją kadenciją Seimo nariu išrinktas V.Uspaskichas ne vieną kartą yra viešai prisipažinęs, jog visas verslo vadžias perdavęs žmonai. Mat to reikalauja Konstitucija, kurios vienas straipsnių sako, jog Seimo nario pareigos nesuderinamos su kitomis pareigomis valstybinėse bei privačiose struktūrose.

Lietuvoje rezervuotai bei diplomatiškai vertindamas naujosios Vyriausybės darbą, Amerikoje V.Uspaskichas nejuto jokių suvaržymų. "Labai sunku ką nors pasiekti esant valdžioje net keturioms politinėms partijoms, kurios tarpusavyje visiškai nesutaria", - teigė politikas "Amerikos lietuvio" žurnalistei, lyg netiesiogiai bandydamas teisintis, kodėl jo vadovaujamos Darbo partijos programa rinkėjams nevykdoma.

Iš "Ekstros" išgirdęs šias citatas, V.Uspaskichas iš pradžių mėgino neigti, kad jokio interviu su juo JAV lietuviškoje spaudoje negalėjo būti. Įsitikinęs, jog faktas yra tikras, ministras neigė taip kalbėjęs.

"Dėl konservų fabriko mane gal ne taip suprato, iškraipė žodžius. O dėl Vyriausybės vertinimo - tai visiška nesąmonė. Nei Lietuvoje, nei juo labiau užsienyje niekada nevertinu Vyriausybės. Ir apskritai žodžio "visiškai" aš nevartoju", - teisinosi V.Uspaskichas.

Paklaustas, ar kartais cituotų teiginių atsiradimo priežastis negalėjo būti gausios vaišės iškilmingos vakarienės "Ritz-Carlton" viešbutyje, ministras ne juokais supyko: "Jūs manęs neprovokuokite. Ir neieškokite sensacijų".