Prezidentė užuojautoje pabrėžė, jog visame pasaulyje N. Mandela yra tapęs atsidavimo ir meilės laisvei bei lygybei simboliu.

„Jo netektis yra ne tik Pietų Afrikos Respublikos, bet viso pasaulio netektis", - rašoma Prezidentūros pranešime.

„N.Mandela buvo ir visada išliks įkvėpimo šaltiniu visiems pasaulio žmonėms, kovojantiems už demokratiją, žmogaus teises ir lygybę. Jo nenuilstanti veikla kuriant taikią, demokratinę ir visiems lygią Pietų Afrikos Respubliką ne tik buvo įvertinta Nobelio taikos premija, bet ir tapo pavyzdžiu visiems laisvę mylintiems žmonėms", - sakoma prezidentės užuojautoje.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė pareiškė užuojautą N. Mandelos šeimai, jo bendražygiams, draugams ir viso pasaulio žmonėms, rėmusiems jo idėjas.

„Nelsonas Mandela – ypatinga asmenybė. Jis kovojo ne tik prieš rasizmą, bet ir atkakliai gynė žmonių teises, visuomet pasisakė už taiką ir demokratiją. Tikiu, kad Nelsono Mandelos idėjos ir iškilūs darbai bus ir toliau tęsiami. Tegu lydi visuotinė pagarba šios šviesios ir iškilios asmenybės atminimą", - Seimo Ryšių su visuomene skyriaus paskelbtoje užuojautoje teigia Seimo pirmininkė.

„Jo taiki kova už laisvę ir demokratiją įkvėpė milijonus Afrikoje ir visame pasaulyje. N. Mandela tapo taikos simboliu, parodžiusiu, jog įmanoma atleisti, susitaikyti ir dirbti siekiant bendro gėrio. Dėl to Jis visuomet bus prisimenamas. Linkiu Pietų Afrikos Respublikos žmonėms stiprybės ir solidarumo šią netekties valandą", - premjero užuojautą cituoja Vyriausybės spaudos tarnyba..

Būdamas 95 metų mirė N. Mandela, pelnęs didžiulę pagarbą už kovą su apartheido režimu Pietų Afrikos Respublikoje ir laikomas vienu iš iškiliausių 20 amžiaus politikos veikėjų.