Trečiadienį apie tai jis informavo savo poskyrio tarybos narius ir įteikė pareiškimą, kuriame teigia pasitraukiąs iš LiCS Vilniaus Naujamiesčio poskyrio pirmininko pareigų, taip pat prašo nedeleguoti jo į šiuo metu partijos formuojamą tarybą, kurios pirmasis posėdis turėtų įvykti balandžio 9-ąją.

Jei padėtis LiCS nesikeis, A. Gricius teigia sustabdysiąs narystę partijoje, be to, priduria, jog panašiai manančiųjų partijos gretose yra ir daugiau.

"Atskirkim du dalykus - A. Zuokas, kaip Vilniaus meras, pareigas atlieka palyginus neblogai. Blogiausia, kad partija suartėja su verslininkais, kaip antai su "Rubicon". Bijau, kad partija gali tapti verslo magnatų įkaite, nors tai būdinga ir socialdemokratams, Darbo partija ant to ir laikosi nuo pat pradžių", - Eltai penktadienį sakė A. Gricius.

A. Griciaus nuomone, lieralcentristų partijoje aiškiai nepakanka vidinės demokratijos, sprendimų priėmimo skaidrumo bei viešumo. "Pavyzdžiui, partijos politika Vilniaus mieste dėl "Rubikon" reikalų - ji nebuvo svarstoma nei skyriuose, o svarstė tik elitas, kuris paskui tik informavo mus", - sakė A. Gricius.

Partijos eiliniai, anot A. Griciaus, prieš rinkimus reikalingi "tik kaip juodadarbiai", o priimant partijos sprendimus jų vaidmuo - minimalus.

Liberalcentristo teigimu, pastarajame Liberalų ir centro sąjungos suvažiavime suformuota partijos vadovybė neatspindi delegatų, rėmusių Gintaro Steponavičiaus programą ir pasisakiusių už aiškių liberalių idėjinių vertybių svarbą, santykio. Už A. Zuoko kandidatūrą į partijos primininkus vasarį vykusiame suvažiavime balsavo apie 650 delegatų, o už G. Steponavičių - 460. Tačiau naujoje partijos vadovybėje yra tik vienas G. Steponavičius, visi kiti, pasak A. Griciaus, yra A. Zuoko šalininkai.

A. Griciaus teigimu, partijos vadovybė, nenorėdama atsisakyti labiau centralizuoto valdymo, niekaip neleidžia kai kuriems partijų poskyriams įgyti didesnes skyrių teises. Būtent tokių teisių siekė ir 300 narių vienijantis Vilniaus Naujamiesčio poskyris, kuriam vadovavo A. Gricius, ir kuris, liberalcentristo teigimu, savo dydžiu lenkia daugelį partijos skyrių.