Penktadienį, lapkričio 8 d., E. Maciulevičius išgirdo apkaltinamąjį nuosprendį. O pirmadienį, lapkričio 11 d., jis „darbiečių“ kvietimu lankėsi Seime.

Seimo narys: aš nieko nežinau

Šviežiu teismo nuosprendžiu savo biografiją padabinęs politikas praėjusios savaitės pradžioje lyg niekur nieko zujo Seime. O patekti į Seimo rūmus nėra taip lengva – jei nesi Seimo narys, kanceliarijos darbuotojas ar akredituotas žurnalistas, turi gauti vienkartinį leidimą. E. Maciulevičius tokį leidimą gavo.

Seimo kanceliarija DELFI informavo, kad leidimą politikui, kuris nufilmuotas besiderantis dėl kalinių balsų, išdavė Seimo narys Jonas Kondrotas – „darbietis“. Būtent jo vardu užsakytu leidimu pasinaudojo tik ką nuteistas E. Maciulevičius.

Parlamentaras DELFI teigė tądien net nebuvęs Seime.

„Aš nebuvau Seime, nes turiu kojos traumą. Mano padėjėjas buvo. Ir jis prašė, kad duočiau leidimą jį (E. Maciulevičių – DELFI) pasikviesti“, - aiškino J. Kondrotas.

Pasak „darbiečio“, su tik ką nuteistu buvusiu partiečiu pabendrauti norėjo jo padėjėjas Ainis Petkus. Tiesa, J. Kondrotas prisikienėjo nieko nežinantis apie nuosprendį E. Maciulevičiui.

„Sporto klausimais. Mano padėjėjas – kažkokios federacijos buvęs sekretorius. Jie šiais klausimais norėjo susitikiti. Ir aš daviau leidimą. (...) Aš E. Maciulevičiaus nei pažįstu, nei žinau, kad jis buvo teisiamas. Aš iš Kėdainių ir nieko nežinau“, - teigė J. Kondrotas.

Sportas ir tik sportas

J. Kondroto padėjėjas A. Petkus DELFI patvirtino kvietęsis E. Maciulevičių į Seimą ir asmeniškai jam išrašęs leidimą J. Kondroto vardu.

„Čia aš su juo buvau susitikęs. Asmeniškai“, - užbėgdamas tolesniems klausimams už akių sakė „darbiečio“ padėjėjas.

Paklaustas, kokia tik ką teismo nuosprendį išgirdusio politiko apsilankymo Seime priežastis, jis paragino pasidomėti E. Maciulevičiaus biografija.

„Aš žinau, kuo jis buvo kaltinamas, nuteistas. Jo šiaip gyvenimu jūs domėjotės? Tiesiog taip klausiu. Suprantate, jisai yra Pankrationo federacijos valdyboje, viceprezidentas. (...) Aš (iš Pankrationo federacijos – DELFI) išėjau prieš kokį mėnesį. Kazys Borisevičius, prezidentas, priėmė mano atsistatydinimą“, - sakė A. Petkus.

Pasak jo, E. Maciulevičius į Seimą atėjo pasiimti dokumentų, susijusių su Pankrationo federacijos veikla.

„Periminėjo dokumentus iš manęs tiesiog E. Maciulevičius. Dėl tos veiklos. Turiu dabar tokį gražų „ištatuiruotą“ stikliuką už didelį įndėlį Pankration federacijos veikloje. Dabar pasistačiau kabinete. Tik tokios sąsajos“, - patikino A. Petkus.

DELFI primena, jog E. Maciulevičius ir buvęs „darbiečių“ kandidatas į Seimą Viačeslavas Ždanovičius buvo pripažinti kaltais kalinių balsų byloje. Teismas abiem politikams skyrė po 26 tūkst. Lt baudos.