75-ojo gimtadienio sulaukęs vienas žinomiausių Lietuvos dvasininkų S.Tamkevičius dėl to jau yra išsiuntęs dokumentus popiežiui Pranciškui, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

"Popiežius tikrai patenkins mano prašymą, nes kitaip ir būti negali. Lieka tik neatsakytas klausimas, kada tai įvyks. Viliuosi, kad per daug ilgai laukti nereikės. Šį klausimą esu aptaręs su kompetentingais Bažnyčios asmenimis, nors dabar konkrečiai kalbėti nenorėčiau", - dienraštis "Lietuvos žinios" cituoja arkivyskupą metropolitą.

75-eri metai yra amžius, kurio sulaukę katalikų bažnyčios vyskupai baigia savo tarnystę ir išeina užtarnauto poilsio, pažymi dienraštis. Pagal tvarką, rašydamas laišką Vatikanui su prašymu atleisti iš pareigų, S.Tamkevičius taip pat prašė ieškoti jam įpėdinio.

Arkivyskupas metropolitas vadovauja visiems Lietuvos vyskupams, tad jam atsistatydinus bus renkamas naujas Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas. Pagal Bažnyčios kanonus, popiežiui patvirtinus arkivyskupo atsistatydinimą, jo įpėdinis renkamas iš trijų popiežiaus nuncijui siūlomų kandidatūrų.