Vėliavą aikštėje į 20 metrų aukštį iškels stratosferinis balionas, jis visą laiką kabos 100 metrų aukštyje. Balionas ir laikys vėliavą, kuri bus pritvirtinta prie keturių specialių apšvietimo stulpų.

Projekto iniciatoriai, viešosios įstaigos "Mūsų vėliavos" atstovai teigia, kad taip siekiama Lietuvai ir pasauliui priminti apie mūsų tautos palikimą ir išreikšti jam pagarbą.

"Pradėdami savo projektą Vėlinių dieną norime ne tik pagerbti istorinę Vyčio vėliavą, bet ir su ja už mūsų Tėvynę kovojusių protėvių vėles", - sako vienas iš šios patriotinės idėjos autorių Mindaugas Siaurys.

Pasak organizatorių pranešimo, akcijos vieta taip pat pasirinkta ne atsitiktinai. Pasak kito šio projekto iniciatoriaus Deivydo Rimkevičiaus, būtent Lukiškių aikštėje sklando mūsų laisvės gynėjų vėlės.

Per 1863-1864 metų sukilimą aikštėje Vilniaus generalgubernatoriaus Michailo Muravjovo įsakymu Rusijos kariuomenė vykdė egzekucijas. Aikštėje buvo pakartas 21 sukilimo dalyvis.

Planuojama, kad Vyčio vėliava virš Lukiškių aikštės plėvesuos daugiau kaip tris mėnesius.

"Akciją baigsime taip pat ypatingą dieną, kitų metų Vasario 16-ąją", - sakė projekto organizatoriai. Tą pačią dieną pražygiavus Gedimino prospektu, ši vėliava bei akcijos nuotraukos bus padovanotos valstybei.

Didžiulės Vyčio vėliavos iškėlimas Lukiškių aikštėje tai - ne pirma istorinio Lietuvos ženklo gerbėjų, susibūrusių į viešąją įstaigą "Mūsų vėliavos", akcija.

Šiemet liepos 6-ąją, Valstybės dienos proga, Gedimino pilyje, po daugiau kaip 200 metų, buvo iškelta 10 Vyčio vėliavų.