Ketvirtadienį socialdemokrato R. Adomavičiaus bylą atvertusi Vilniaus apygardos teismo teisėja Virginija Švedienė proceso dalyvius informavo, kad D. Norkui nepavyko įteikti šaukimo – gautas pranešimas, jog liudytojas jo tiesiog neatsiėmė.

Teismas dar kartą bandys liudytojui siųsti šaukimą – be jo dalyvavimo būtų neįmanoma išnagrinėti baudžiamosios bylos.

D. Norkus turės pakankamai laiko apgalvoti savo liudijimą – teismas jį nusprendė apklausti tik vasario mėnesį suplanuotame posėdyje.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Vilniaus apygardos prokuratūra yra nustačiusi, kad šiuo metu nuo Vilniaus vicemero pareigų nušalintas R. Adomavičius iš bendrovės „Utenos melioracija“ interesams netiesiogiai atstovaujančio D. Norkaus paėmė 40 tūkst. litų kyšį bei reikalavo dar gerokai gerokai didesnės sumos – 450 tūkst. Lt.

Darius Norkus
Tiesa, šios bendrovės vadovas teisme pareiškė, kad D. Norkui nebuvo suteikęs jokių įgaliojimų.

Prokuroras yra sakęs, kad byloje dėl prekybos poveikiu surinkta pakankamai duomenų, kad 60 metų R. Adomavičius padarė jam inkriminuojamas nusikalstamas veikas.

Bylos duomenimis, R. Adomavičius, būdamas Vilniaus miesto savivaldybei priklausančios bendrovės „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybos narys, nuo 2012-ųjų birželio nenustatytos dienos iki rugsėjo 27-osios, žadėdamas pasinaudoti savo tarnyba, įgaliojimais ir pažintimis, reikalavo ir iš bendrovės „Utenos melioracija“ interesams netiesiogiai atstovaujančio buvusio „Vilniaus vandenų“ vadovo D. Norkaus priėmė didelės vertės kyšį – 40 tūkst. litų.

Šiuos pinigus, L. Kuprusevičiaus teigimu, rugsėjo 27-ąją, apie 17.40 val., D. Norkus paliko R. Adomavičiaus vairuojamo automobilio daiktų dėtuvėje. Čia pinigus padėti jam nurodė pats vicemeras.

Kaltintojo teigimu, už tai R. Adomavičius pažadėjo paveikti bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinį direktorių, kad „Utenos melioracija“ būtų pripažinta nugalėtoja 8,9 mln. Lt vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų viešajame pirkime.

Anot prokuroro, tęsdamas nusikalstamą veiką, buvęs Vilniaus vicemeras 2012-ųjų rugsėjo 27-ąją pareikalavo duoti 5 proc. vertės (apie 450 tūkst. litų) nuo pateikto bendrovės „Utenos melioracija“ konkursinio pasiūlymo minėtam viešajam pirkimui kyšį.

R. Adomavičius teisme sakė, kad kaltės nepripažįsta, tačiau savo įvykių versiją žadėjo išdėstyti tik tuomet, kai bus apklausti visi liudytojai.