Pastarosiomis dienomis iš mirties taško pajudėjo buvusio "Mažeikių naftos" vadovo Gedimino Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir vairuotojo Alfonso Galmino pagrobimo bei nužudymo byla.

Spaudos teigimu, po ilgai rengtos prokuratūros bei policijos pareigūnų operacijos paaiškėjo, kad G.Kiesų, jo sūnų Valdą bei A.Galminą 2000-ųjų liepos 6-ąją pagrobė ir nužudė žiaurumu garsėjanti Panevėžio "tulpinių" gauja.

Sekmadienį maždaug už 20 kilometrų nuo Panevėžio, netoli kelio Panevėžys-Krekenava-Kėdainiai, atkasti trijų žmonių, kaip manoma, pernai dingusių mažeikiškių, palaikai.

Kaip žurnalistams sakė K.Betingis, jis perduosiąs prezidento padėką pareigūnams.

"Prezidentą informavome, kad yra persilaužimas kai kuriose baudžiamosiose byloje, matome perspektyvą, tyrimas šia diena nesibaigia, gali sėkmingai vystytis ir toliau", - teigė prokuroras.

K.Betingis teigė nežinąs, kiek gali užtrukti mažeikiškių nužudymo bylos tyrimas.

Vilniaus antrosios apylinkės teismas baudžiamojoje byloje dėl Kiesų bei A.Galmino nužudymo suėmė tris "tulpinių" gaujos narius.

Trims mėnesiams leista suimti 35 metų Virginijų Baltušį ir 33 metų Sigitą Raišelį. Jiems pateikti kaltinimai dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis.

40 metų Algimantas Vertelka suimtas 10-čiai parų. Pernai po Kiesų ir jų vairuotojo dingimo A.Vertelka jau buvo suimtas, bet po kurio laiko dėl įkalčių stokos paleistas.

Prezidentūroje apsilankęs K.Betingis antradienį teigė neabejojąs, kad kaltinimai A.Vertelkai bus pateikti, tačiau nesukonkretino, kokie.