Tokia situacija susidarė po to, kai vienpusiškai nutraukęs dvejiems metams pasirašytą sutartį su BTV savo prodiusuojamas laidas - "Dviračio šou" ir "Koridą" su Nijole Oželyte - Arūnas Valinskas perkėlė į LNK. "Dviračio šou" LNK televizijoje pavirto "Dviračio žyniomis", o "Korida" - "Arena".

Tikriausiai dar labiau turėtų nustebti žiūrovai, BTV laidoje "Korida" išvydę "buliaus" vaidmens atlikėją. Tai - Kauno meras Vytautas Šustauskas.

Trečiadienį Kaune apsilankęs Baltijos televizijos generalinis direktorius Gintaras Songaila įtikino Kauno miesto merą ir Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderį V.Šustauską imtis "buliaus" vaidmens šiandien vakare transliuojamoje laidoje "Korida".

G.Songaila pageidavo, kad radikalusis Kauno politikas dalyvautų bent penkiose televizijos laidose, tačiau V.Šustauskas tokį pasiūlymą kol kas atmetė.

Šiandien rodomoje "Koridoje" Kauno meras sutiko dalyvauti tik todėl, kad laida tiesiogiai liečia jį patį.

Programos rengėjai pasiūlė tokią diskusijos temą: "V.Šustauskas Seime: blogas sapnas ar politinė realybė?"

LLS lyderis dalyvaus spalio 8 dieną įvyksiančiuose Seimo rinkimuose ir savo apygardoje turi neblogų galimybių surinkti daugiau kauniečių balsų negu jo konkurentai, tarp kurių nėra garsių šalies politikų.

Paklausta, kaip jaučiasi į kitą televiziją perėjusi ir pažeidusi sutartį, Seimo narė N.Oželytė "Lietuvos rytui" atsakė: "Be kaltės kalta. Teisinės sutarties su Baltijos televizija nesu pasirašiusi - tik autorinę su A.Valinsko firma, todėl juridinės pasekmės - A.Valinsko, o ne mano reikalas".

Bet "buliaus" vaidmens atlikėja prisipažino, kad per LNK sezono pristatymą jautėsi nejaukiai, nes apie bendradarbiavimą su Baltijos televizija jai liko tik geri prisiminimai