"Pareigos atstatytos su pilnais įgaliojimais, įskaitant leidimą dirbti su įslaptinta informacija", - BNS trečiadienį sakė ministro patarėjas Valdas Kaminskas.

Pirmadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) paskelbė, kad Vytautas Giržadas iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) buvo atleistas neteisėtai.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos direktorius Kęstutis Jucevičius antradienį tvirtino, kad V. Giržadas antradienį jau eina pavaduotojo pareigas, tačiau, jo teigimu, po teismo sprendimo į ankstesnes pareigas grįžęs V. Giržadas kol kas nėra atgavęs leidimo dirbti su slapta informacija. Šį leidimą įsakymu prieš atleisdamas V.Giržadą buvo panaikinęs tuometinis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis. Sprendimą panaikinti teisę dirbti su slapta informacija tuometinis ministras motyvavo Valstybės saugumo departamento (VSD) rekomendacija.

„Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatyme nėra tiksliai reglamentuotas toks atvejis, tai kol kas dabar VRM teisininkai šiuo klausimu diskutuoja su VSD pareigūnais", - antradienį sakė K.Jucevičius.

V.Giržadas buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio sprendimu buvo atleistas 2012 metų vasario 15 dieną. Teismas Vidaus reikalų ministerijai nurodė atlyginti V.Giržadui neturtinę 10 tūkst. litų žalą ir turtinę žalą - per visą 1 metų ir 7 mėnesių priverstinės pravaikštos laikotarpį neišmokėtą atlyginimą. Ši turtinė žala gali siekti daugiau nei 100 tūkst. litų.