"Apgailestauju, kad prieš vasario 16 d. subrandinta idėja dėl išskirtinio signatarų pagerbimo buvo netinkamai pristatyta. O vėliau įsiplieskusioje diskusijoje neapgalvoti pareiškimai sutrukdė visiems kartu deramai pažymėti šią svarbią mūsų valstybės istorijai datą", - trečiadienį sakė D. Gudelis.

Pasak prezidento patarėjo, "Lietuvos nepriklausomybės atkūrimas prasidėjo Sąjūdžiu, vėliau buvo įtvirtintas Kovo 11-osios nepriklausomybės atkūrimo aktu ir galutinai įtvirtintas sausio 13-ąją". Todėl nuosekliai pagerbiami visi per šiuos įvykius nusipelniusieji.

Kovo 11-osios akto signatarai šiemet, pagal Prezidentūros sumanymą, turėję būti pagerbti išskirtinai. Be to, šių metų kovo 11 d. taip pat bus pagerbti ir per sausio 13-osios įvykius invalidais tapę asmenys.

Pasak D. Gudelio, Vyčio Kryžiaus ordino medaliu bus apdovanoti 99 sausio 13-ąją nukentėję žmonės.

Dalis Kovo 11-osios nepriklausomybės akto signatarų pareiškė pasipiktinimą dėl to, jog nebuvo pakviesti į Vasario 16-osios iškilmes Nacionaliniame operos ir baleto teatre. Todėl ketiną ignoruoti kovo 11 d. rengiamą priėmimą Prezidentūroje, jei Prezidentūra nepripažins savo klaidos.