Sakoma, jei per vestuves skamba varpai, tai šeima bus laiminga. Kauniečiai tiki, kad kiek kartų varpu po santuokos iškilmių Rotušėje paskambinsi, tiek vaikelių turėsi.

Penktadienį čia poros keitė viena kitą – nuo 9.30 val. ryto kas 10 minučių registruotos santuokos. Priešpaskutinį vasaros penktadienį susituokė šią vasarą rekordiškai daug porų – 44.

„Šiandien – mūsų draugystės penkių metų jubiliejus, Mes jau penkeri metai kartu“, – taip santuokos datos pasirinkimą grindė viena iš 44 porų.

Kita pora sakė specialiai šios datos nesirinkusi.

„Iš tikrųjų netikėta. Norėjome susituokti visai kitą dieną, bet buvo likusi vos ne vienintelė vietelė“, – atviravo sumainiusieji žiedus.

Kol kas jaunavedžiams, atrodo, sunkiausia priprasti prie bendros pavardės.

Kauno ceremonimeistras sako, kasmet daugiausiai kauniečių tuokiasi rugpjūčio antroje pusėje. Tiesa, šįmet vestuves iškėlė beveik 100 mažiau porų, palyginti su tuo pat laiku pernai.

Yra ir gerų žinių – vaikų šįmet Kaune gimė beveik 30 daugiau nei pernai.

„Kauniečiai tikrai gabūs. Aš tai labai džiaugiuosi, juk ne tik padaugėjo gimimų skaičius, bet Kaune dar ir gimė ketvertukas. Žinote, Europos mastu tai yra didis įvykis. Be to, pakankamai daug ir dvynukų – net 28 poros“, – naujagimius skaičiavo Kauno ceremonimeistras Kęstutis Ignatavičius.

Daugiau kaip 20 metų poras tuokiantis Kęstutis Ignatavičius pastebi, kad pastaraisiais metais šeimas kuria vis mažiau nepilnamečių – esą dažniau tuokiasi vyresni ir tvirtai apsisprendę kauniečiai.