Apie tai penktadienį pranešė LNK Žinios.

Vienas Lukiškių tardymo izoliatoriaus - kalėjimo vyresnysis prižiūrėtojas teisme rodė, kad dėvėjo uniformą, kurią seniai reikėjo pakeisti nauja, ją reikėjo dažnai lopyti. Kai suplyšo valdiški batai, už savo pinigus pirko naujus. Taip pat už savo pinigus pirko šalikus, pirštines. Teismui jis nurodė, kad per aštuonerius metus jam neišdavė 12 poros batų ir batelių, dešimties marškinių ir kaklaraiščių, trijų švarkų ir trejų kelnių, kitos aprangos tarnybai.

Teismo jis prašė priteisti 1 tūkst. litų, tačiau teismas pažymėjo, kad padaryta didesnė žala, nei nurodė, todėl jis turi teisę teikti naują skundą ir prisiteisti pinigų daugiau.

Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktoriaus pavaduotojas Romas Ostanavičius sakė, kad situacija pasikeitė nuo praėjusių metų, kai buvo gauta apie 100 tūkst. litų tarnybinėms uniformoms įsigyti ir šių metų pradžioje buvo dalijamos naujos uniformos.

Teismams skundžiasi prižiūrėtojai iš visų pataisos namų Lietuvoje. Profesinės sąjungos atstovai teigia, kad iš viso yra nagrinėjama 60 bylų, trijose sprendimai įsiteisėjo sprendimai - Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas apeliacinių skundų nerašė.

Įkalinimų įstaigų vadovai sako, kad prižiūrėtojai gali nesikreipti į teismus - esą žala jiems bus atlyginta, jei kreipsis į vadovus.