"Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius, vertindamas žiniasklaidos dėmesį, į kritiką dėl esą netikslingai leidžiamų pinigų minėjimams atsakė, kad Tėvynės sąjunga yra patriotinė partija, o Lietuvos valstybės atkūrimo šventės renginiai yra viena iš patriotinio auklėjimo priemonių, ir Kovo 11-oji visada buvo, yra ir bus švenčiama su didžiule pagarba", - rašoma šeštadienį išplatintame Tėvynės sąjungos pranešime.

Pasak šio dokumento, "Tėvynės sąjungą sudarantys Sąjūdžio žmonės" iškilmingai švęs Kovo 11-ąją ir kviečia visus Lietuvos žmones "iš širdies minėti šią svarbią Lietuvai datą".

A.Kubiliaus teigimu, Tėvynės sąjunga Kovo 11-osios minėjimo renginius organizuoja jau ne pirmus metus, o šiemet daro tai ne tik Vilniuje, bet ir Lietuvos regionuose.

Pasak ekspertų, Kovo 11-osios šventimui 70 tūkst. litų ketinanti išleisti Tėvynės sąjunga žengia žingsnį, kuris dar labiau nuteiks žmones prieš politinių partijų finansavimą iš valstybės biudžeto. Taip Eltai penktadienį tvirtino Lietuvos "Transparency International" skyriaus vadovas Rytis Juozapavičius bei Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas Alvidas Lukošaitis.

"Žinoma, partijų reikalas, kaip jos naudojasi gautais pinigais. Tačiau visuomenė, pamačiusi, kad pinigai švaistomi ne problemų sprendimo paieškoms, ne politinių idėjų sklaidai, bet vakarėliams ir šou, dar labiau nusivils partijomis, kuriomis ir taip menkai pasitiki", - teigė R. Juozapavičius.

Kaip skelbta Tėvynės sąjungos tinklalapyje, per Kovo 11-ajai skirtus šventinius renginius vyks krepšinio turnyrai, poezijos skaitymai bei koncertai, kuriuose žada pasirodyti garsūs Lietuvos atlikėjai - Gintarė Karaliūnaitė, Rasa Čivilytė, Birutė ir Andželika Petrikytės, Asta Pilypaitė, Obuolys, Aistė Pilvelytė, Taja, "Laura and The Lovers", "Next", Samas ir kiti.

Tėvynės sąjungos vykdantysis sekretorius Arūnas Keserauskas Eltai patvirtino, jog daugiausiai lėšų - apie 50 tūkst. litų - pareikalaus "Forum Palace" vyksiantis renginys, kuriame tikimasi sulaukti apie 1000 žmonių.

ELTA primena, jog pernai Tėvynės sąjunga iš valstybės biudžeto gavo 57 tūkst. litų kaip valstybės biudžeto dotaciją ir 624 tūkst. litų kaip politinės kampanijos dalies išlaidų kompensaciją. Preliminariais duomenimis, šiais metais iki balandžio 1 dienos ji turėtų gauti dar 242 tūkst. litų.