„Dėl grėsmingų trukdžių šalies atliekų tvarkymo sistemai kurti šiandien aplinkos ministras Valentinas Mazuronis kreipėsi į šalies Generalinį prokurorą, Valstybės saugumo departamento ir Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovus ir paprašė skubiai pradėti tyrimą. Susiklosčiusi padėtis, pasak ministro, – galimų baudžiamųjų veikų ir korupcinių veiksmų išdava. Ji pavojinga pačiai valstybei, nes sudarant prielaidas privačių interesų grupėms į savo rankas perimti visą šalies atliekų tvarkymo sistemą klibinami ir ekonominiai valstybės pamatai“, - teigiama ketvirtadienį Aplinkos ministerijos išplatintame pranešime.

V. Mazuronis užsimena, kad teisėsauga turėtų susidomėti ne tik Vilniaus, bet ir Kauno atliekų apdorojimo projektu.

„Tikiuosi, kad ir Generalinė prokuratūra, ir VSD, ir STT atsakingai ištirs procesus, dabar vykstančius šalies atliekų tvarkymo sistemoje, ir užkirs kelią galimiems piktnaudžiavimams“, – teigia ministras.

DELFI primena, jog sostinės atliekų rūšiavimo gamyklos konkurse iš 7 dalyvių liko tik vienas – su statybų kompanija „Vėtrūna“ siejama bendrovė „Energesman“. Likę šeši dalyviai, tarp jų – ir su koncernu „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) susijusi įmonė „Prime Capital“, pašalinti dar iki vokų atplėšimo. Kaip jau skelbėme, šis konkursas apauga vis didesniais gandais: atliekų rūšiavimo gamyklos istorijoje linksniuojamas „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas, „Icor“ didžiausias akcininkas Andrius Janukonis, o taip pat – elitinis sostinės Laurų kvartalas.