"Mes - šeimininkai šioje teritorijoje, todėl, remdamiesi Savivaldos įstatymu, imsimės sprendimų, kurie naudingi mūsų gyventojams", - pareiškė Trakų rajono savivaldybės meras Vytautas Petkevičius. Jis įsitikinęs, kad padėtis pagerės, kai bus sumažintas techninių darbuotojų skaičius, o filialuose neliks ir meno vadovų.

Trakų rajono kultūros darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Daiva Barkauskaitė sakė, kad taryba šį drastišką sprendimą priėmė neįsigilinusi į kultūros rūmų veiklą, nesiteikusi net pakalbėti su jų direktoriumi Vytautu Mikalausku.

Tarybos sprendimas sujudino visos Lietuvos kultūros žmones. Trisdešimt šeši Skuode vykusio šalies kultūros centrų asociacijos seminaro dalyviai parašė rezoliuciją ir nusiuntė valdžios instancijoms. Trakuose jau apsilankė Vyriausybės ir Kultūros ministerijos atstovai.

"Savivaldybė neturėtų vienašališkai priimti sprendimų, neišklausiusi kultūros žmonių, - "Lietuvos žinioms" sakė kultūros viceministras Faustas Latėnas. - Atrodo, kad kažkam rūpi pastatai, vyksta kitokie negražūs žadimai. Šiandien, kai viskas matuojama tik nauda, moraliniai ir kultūros dalykai, deja, dažnai pamirštami".

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"