Po tvankios nakties, penktadienio rytą Palanga džiugina šiluma. 9 val. ryto termometro stulpeliai jau buvo pakilę iki 24 laipsnių šilumos, jūra įšilusi iki 15 laipsnių.

Ruošiantis priimti svečius, į kavines ir barus vežamos statinės alaus, pjaunama žolė, laistomos gėlės. Dalis kavinių vilioja „cepelinų akcijomis“ už 10,99 Lt.

Prie įvažiavimo į Palangą nuo ankstyvo ryto išsirikiavę būsto nuomotojai, siūlantys būstą „netoli jūros“. Arčiau jūros esančių namų iškabose skelbiama, kad vietų dar yra.

Pilnėja ir Palangos paplūdimys. Centrine Jono Basanavičiaus gatve jūros link einantys poilsiautojai su savimi tempia skėčius nuo saulės. Dalis poilsiautojų prie pat vandens deginosi jau po 9 valandos ryto.

Kiti iškart gaivinosi Baltijoje. „Man tai tikrai nešalta”, - DELFI sakė iš jūros išlindusi Liudmila.

Beje, svečių laukia ne tik Palangos verslininkai – prie jūros kranto maisto dairosi gulbės ir antys.

Lepins šiluma

„Laukiame daug į Palangą ir galbūt į Šventąją suvažiuosiančių žmonių. Pagal prognozę, lietaus nebus, oras bus normalus, be stipraus vėjo, vandens temperatūra jau siekia 15-16 laipsnių, kyla į viršų, taigi darbo turėsime“, - DELFI pasakojo Palangos gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas

Pasak J. Pirožniko, Palangoje poilsiautojų sezonas jau prasidėjo. Skenduolių traukti dar neteko, tačiau teko rūpintis be suaugusiųjų priežiūros paliktais vaikais. Jie pristatyti tėvams ir močiutėms.

„Jie teisinasi, kad vaikus prižiūri – nesvarbu, kad atstumas apie 200 metrų. Ji guli kopose, o vaikas vandenyje maudosi. Tai kartosis ir kartosis, kol nebus skiriamos piniginės baudos arba numatyta kita stipresnė atsakomybė“, - mano J. Pirožnikas.

Palangoje ir Šventojoje poilsiautojų saugumu šįmet rūpinasi 30 gelbėtojų.