Teisėjas Saulius Remeika sunegalavo ir neatvyko paskelbti nutarties. Lyg tyčia šiandien popiet prasideda bylos senatis, todėl politikas tikriausiai išvengs atsakomybės.

Skundžiasi sveikata, bet darbe lankosi

Darbo partijos narys 57-erių K. Mačiulis pernai prie vairo buvo sulaikytas neblaivus. Bylos nagrinėjimas ėmė strigti nuo pat pradžių, posėdžiai dėl įvairių priežasčių buvo atidėti keturis kartus.

Vakar nutartį administracinėje byloje turėjęs paskelbti Joniškio teisėjas susirgo. Pasak apygardos teismų atstovo po pietų S. Remeika pasijuto negerai ir kreipėsi į Joniškio ligoninę, kur buvo paguldytas.

Antradienis buvo paskutinė diena teismo nutarčiai paskelbti. Trečiadienį 14:30 val. prasideda K. Mačiulo administracinės bylos senatis.

Etaplius.lt pavyko išsiaiškinti, kad negaluojantis teisėjas S. Remeika trečiadienio rytą vis tik pasirodė darbe, tačiau netrukus dingo.

Apygardos teismų atstovas Vytautas Jončas susiklosčiusios situacijos aplinkybes žadėjo pakomentuoti trečiadienį popiet, kai susitiks su S. Remeika.

2,46 prom. – vaistų poveikis?

Joniškio rajono savivaldybės tarybos narys pareigūnams įkliuvo praėjusių metų gegužės 29 dieną. Visureigį „Toyota Land Cruiser“ vairavusiam K. Mačiuliui nustatytas 2,46 prom. girtumas.

Policijos dėmesio K. Mačiulis sulaukė važiuodamas namo iš Šiauliuose verslo inkubatoriuje vykusio turizmo ir verslo centrų direktorių pasitarimo.

Šiandien kalbintas politikas aiškino, kad prieš metus jis automobilio net nevairavęs, esą pareigūnai jį sučiupo stovinčiame automobilyje.

Joniškio rajono savivaldybės tarybos nario teigimu, alkoholio matuoklio rodmenis galėjo pakoreguoti tuo metu vartoti stiprūs vaistai.

Pasiteiravus apie šiandien sueinantį bylos senaties terminą, K. Mačiulis tvirtino, kad nenusipelnė jokios atsakomybės, nes nėra kaltas.

„Darbiečiui“ už vairavimą išgėrus grėsė bauda nuo 2 iki 3 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 2-3 metų laikotarpiui arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu iki 3 metų.

Teisėjas buvo sulaukęs kolegų dėmesio

Etaplius.lt primena, kad praėjusiais metais Šiaulių apygardos teismo pirmininkas kreipėsi į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją (TEDK) ir nurodė, kad atliekant teisėjo S. Remeikos tikslinį patikrinimą buvo nustatyta, kad teisėjas nepakankamai efektyviai organizuoja bylų nagrinėjimą, aplaidžiai atlieka savo pareigas.

Įvertinusi surinktus duomenis TEDK konstatavo, kad teisėjo veiksmuose yra aplaidumo požymių, tačiau atsižvelgdama į šeimines ir sveikatos aplinkybes, bei vertindama tai, kad teisėjas pripažįsta savo darbo trūkumus ir ėmėsi veiksmų jiems šalinti, TEDK drausmės bylos teisėjui S. Remeikai neiškėlė, o apsiribojo svarstymu komisijoje.