"Vien tokiais įstatymais, manau, nieko nesureglamentuosi, reikia aiškinti, kalbėtis su žmonėmis", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė parlamento vadovas.

Jo teigimu, visų gyvenimo atvejų į įstatymą surašyti neįmanoma. Anot V.Gedvilo, nuo tokių įstatymo normų gali nukentėti, neteisingai būti nubausti tėvai.

Seimo vadovas prisipažino vaikystėje gavęs beržinės košės, bet sakė visuomet žinojęs, už ką.

"Taip, esu gavęs. Manau, kai truputėlį su dirželiu numargindavo tėtis, nepraeidavo pro šalį, neišaugome, atrodo, blogi žmonės. Bet tai būdavo, kai reikėdavo, žinodavai, už ką gavai. Tai nebuvo koks nors fizinis smurtas su kokiomis nors pasekmėmis, tiesiog dirželis per užpakalį per kelnes, manau, nebūdavo toks saldus pojūtis, kad vėl imtumeis negerų dalykų", - kalbėjo politikas.

Kita vertus, jis pabrėžė nepateisinąs smurto prieš vaikus.

"Aišku, galbūt yra šeimų, kuriose girtaujama smurtaujama, skriaudžiami vaikai. Aš tam nepritariu", - kalbėjo V.Gedvilas.

Seimas balandžio pradžioje ėmėsi nagrinėti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisų projektą, kuriuo būtų uždraudžiamas bet koks smurtas prieš vaikus.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narė "tvarkietė" Ona Valiukevičiūtė į įstatymą siūlo įrašyti nuostatą, kad bet koks smurtas prieš vaiką yra draudžiamas, o drausminti vaiko tėvai negalėtų naudodami fizines bausmes.

Įstatymo pataisomis smurtą prieš vaiką Seimo narė siūlo apibrėžti kaip visas seksualinės, fizinės, psichologinės ir emocinės prievartos, vaiko žeminimo ir išnaudojimo, vaiko priežiūros stokos arba aplaidumo formas, sukeliančias pavojų gyvybei, faktinę ar potencialią žalą vaiko sveikatai, išlikimui, vystymuisi ar orumui, taip pat fizines bausmes.

Siūloma nustatyti, kad teisėti vaiko atstovai už drausmės pažeidimus, vengimą atlikti pareigas gali jį atitinkamai drausminti savo nuožiūra, išskyrus fizines bausmes ar bet kokį kitą smurtą prieš vaiką.

Šiuo metu įstatymas leidžia tėvams ar globėjams vaiką drausminti savo nuožiūra, išskyrus fizinį ar psichinį kankinimą, kitokį žiaurų elgesį, vaiko garbės ir orumo žeminimą.