Lietuvos katalikų bažnyčios laukia pasikeitimai. 75-eri – tai amžius, kurio sulaukę vyskupai baigia savo tarnystę ir išeina užtarnauto poilsio. Belaukdamas jubiliejaus S. Tamkevičius jau ruošia dokumentus Vatikanui.

„Pagal tvarką, kai artėja ta data, tada vyskupas, arkivyskupas rašo popiežiui raštą, prašydamas kad išleistų į emeritūrą ir kad pradėtų ieškoti įpėdinio. Kadangi man lapkričio 7 sukanka 75-eri, tai aš rugsėjį ar spalį pasiruošęs, jau esu pusę suredagavęs“, – sakė arkivyskupas.

S. Tamkevičius vadovauja visiems Lietuvos vyskupams, tad jam išėjus į pensiją reikės rinkti naują vyskupų konferencijos pirmininką. Pagal bažnyčios kanonus, popiežiui patvirtinus arkivyskupo atsistatydinimą, jo įpėdinis renkamas iš trijų popiežiaus nuncijui siūlomų kandidatūrų.

„Nuncijus surenka informaciją, tai aš esu tikras, kad surinks labai gerą informaciją ir paskirs patį tinkamiausią. O šiaip pamąstymų įvairių turiu, bet dar anksti apie tai kalbėti“, – kalbėjo S. Tamkevičius.

Balandį į pensiją išėjus A. J. Bačkiui kilo skandalas. pasirodo, ilgai užsienyje gyvenęs ir įmokų „Sodrai“ nemokėjęs dvasininkas pretenduoja gauti vos 200-300 Lt pensiją. Kokia pensija priklausys S. Tamkevičiui, paaiškės rudenį sutvarkius visus atsistatydinimo formalumus.