"Vangus reguliavimo institucijų keitimasis duomenimis sulėtins prekybos augimą užuot skatinęs darbo vietų kūrimą ir ekonomikos plėtrą, kurios mums šiandien reikia", - kalbėjo ambasadorė, skaitydama paskaitą Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

Šiuo metu dėl ES asmens duomenų apsaugos politikos reformos vyksta intensyvios derybos. Naujaisiais ES įstatymais ketinama įtvirtinti baudas, jei bus nesilaikoma duomenų apsaugos standartų, juose numatomos platesnės žmonių teisės kontroliuoti savo asmeninius duomenis internete.

Nuostatos galiotų visoms kompanijoms, veikiančioms Europoje, taigi ir JAV interneto milžinėms. Derybos gali tęstis ir šių metų antroje pusėje, kai ES Tarybai pirmininkaus Lietuva.

JAV pareigūnai yra ne kartą sakę, kad jie nori, jog duomenų apsaugos sistemos Amerikoje ir Europoje būtų labiau "suderintos".

"Jungtinės Valstijos ir ES turi tą patį tikslą - apsaugoti privatumo ir paskatinti prekybą bei ekonomikos augimą. Norime artimai dirbti su ES ir kitomis šalimis, siekdami užtikrinti duomenų apsaugos sąveiką visame pasaulyje", - teigė JAV ambasadorė.